banner54

Bdp Siverek İlçe Teskilatı Basın Açıklaması Düzenlendi

Basın açıklamasını BDP adına İbrahim Halil Bektaş yaptı. Bektaş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa etme sürecinin ilerleyebilmesi için gelinen 2. aşamada ‘hükümet adım at’ diyoruz. Hükümete 2. aşamada üzerine düşen sorumluluğu ve süreci akamete uğratacak yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğini hatırlatarak taleplerimizi dile getiriyoruz:
Başta hasta tutsaklar olmak üzere tüm tutsakların serbest bırakılsın. Karakol-Kalekol, Baraj ve HES yapımları kesin olarak durdurulsun. Ekolojik tahribat son bulsun. Askeri yığınak hali son bulsun. Asker, polis, akrep, TOMA, panzer halkın içinden kışlalarla ve karakollara çekilsin. Anadilde eğitim başlatılsın ve anadilin kullanılmasının önündeki tüm engeller kaldırılsın. Koruculuk kaldırılsın. Seçim barajı düşürülsün. Kadına karşı şiddete dönük gerekli tedbirler alınsın ve failler cezalandırılsın. Bingöl’de peş peşe yaşanan cinsel taviz ve tecavüz olaylarını eshefle kınıyor, bu olaylara karışanların derhal yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz.
Danimarka’nın ROJ TV, MMC ve NUÇE televizyonlarının yayın lisanslarının iptal edilmesini lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz.
Mısır’daki askeri darbeyi, demokrasi geleneği açısından kabul edilemez görüyoruz ve kınıyoruz, son olarak Mübarek Ramazan Ayı’nın tüm insanlık alemine barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, siz değerli halkımızın mübarek Ramazan ayını kutluyoruz.”(İHA)

Avatar
Adınız
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.