BDP Diyarbakır Milletvekili Tan, Siverek’te:

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ''Kürdüyle Arabıyla hep birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz'' dedi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, ’’Kürdüyle, Arabıyla hep birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz’’ dedi.

Partisi tarafından düzenlenen ’’Ortadoğu’da Son Siyasal Gelişmeler ve Kürt Sorununda Demokratik Çözüm Arayışı’’ adlı panelde konuşan Tan, Kandil’de yaptıkları görüşmelere değindi. Tan, şunları kaydetti:

’’Yeni Türkiye’yi inşa etmek için bütün dünyanın kabul ettiği demokratik kriterler çerçevesinde bugünkü demokrasinin geldiği en üst seviye neyse, gelin yeni bir Türkiye oluşturalım. Yeni bir anayasa yapalım. Bu yeni anayasa milletle devlet arasında yeni bir sözleşme olsun. Silahı da ayağımızın altına alalım. Kürdüyle, Arabıyla hep birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz.’’

Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi’nde düzenlenen panelde Altan Tan’ın yanı sıra Doç Dr. Mahmut Torun ve gazeteci yazar Ömer Ağın da son yıllarda Ortadoğu’daki siyasal gelişmeler ve devam eden barış sürecinde yaşananları değerlendirdi.

#

11 Mar 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.