Bayramda Gap'ın Bodrum sahili Turist akınına uğradı

Birecik Barajının yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan Halfeti Ramazan Bayramı'nda çok sayıda yerli turist akına uğradı. İlçe

Birecik Barajının yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan Halfeti, Ramazan Bayramı'nda çok sayıda yerli turist akına uğradı. İlçe 55 tekne kapasiteli modern bir yüzer marina ve deniz fenerine büyük ilgi odağı oldu

Birecik Barajının yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan Halfeti, Ramazn Bayramı'nda çok sayıda yerli turist akınına uğradı. Ramazan tatilin dört günü çıkmasıyla birlikte Halfeti'ye sayısız tur düzenlendi. Yerli turistler, sular altında kalan eski yerleşim alanını tekne turuyla görme fırsatı buldu. İncil'in bir nüshasının çoğaltıldığı rivayet edilen Rumkale ve "Batık kent" olarak adlandırılan Savaşan köyünü de ziyaret eden Yeşil ve mavinin birleştiği Halfeti'de, su altında kalan yerleşim yerlerinin üzerinde teknelerle dolaşan turistler, ilçenin doğal güzelliğine hayran kalıyor.

Bölgenin en çok turist alan ilçeleri arasında yer alan Halfeti, gelen turistlere Bodrum’u aratmayacak imkanlara sahip bunların başında hız tutkunları için jetski ile Fırat’ın buz gibi suyunda sürat yapmak.n yerli ve yabancı turistler, bölgenin doğal güzelliklerini görme fırsatı buluyor.

Doğal güzelliği, Fırat Nehri'nin altında kalan evleriyle kamuoyunda "Saklı cennet" ve "Kayıp kent" olarak anılmaya başlanan Halfeti'de, turistlerin yoğun ilgisinin ardından tekne turları başlatıldı, jet ski ve Doğa ATV turları ile ilgi odağı, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler, yaklaşık bir saat süren tekne turu ile su altında kalan camiler, evler, yeşil alanlar, Savaşan Köyü ve İncil’in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale’yi ziyaret ediyor. Tekne turu ile sular altında kalan doğal güzellikleri gören turistler, nehir kıyısında kurulan tekne görünümlü duba restoranlarda da yöresel yemekler yiyor. İlçede yeni yapılan 55 tekne kapasiteli modern bir yüzer marina ve deniz feneri ile geceleri Bodrum sahillerini aratmıyor.

#

18 Tem 2015 - 07:18 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.