Bayık: Konutta indirim yaptık

Belediye Başkanı Bayık: 'Fiyatlar yüksek görüldüğü için indirim yaptık” dedi. Yapımına 2 yıl önce başlanan ve konut belirleme kura çekilişinde

Belediye Başkanı Bayık: “Fiyatlar yüksek görüldüğü için indirim yaptık” dedi.

Yapımına 2 yıl önce başlanan ve konut belirleme kura çekilişinde sahiplerini bulan TOKİ konutlarının fiyatlarının yüksek olması nedeniyle birçok ev sahibi konutunu satışa çıkarmıştı.

Bitimine yaklaşılan konutlardaki yüksek fiyattan dolayı mağdur duruma düşen vatandaşların mağduriyetini gidermek Ankara'da Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Ayhan Karaca ile görüştü.

Yapılan görüşmeler neticesinde, Hilvan'da yapılan TOKİ konutlarındaki temel fiyatlar % 10 aşağı çekildi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Bayık;

" Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Hilvan'a yapılan konutlarının fiyatı birçok bölgeye göre yüksek bulundu. TOKİ konutlarına sahip olmak isteyen ve çoğu dar gelirli vatandaşlarımız yüksek fiyattan dolayı konutlarını satışa çıkardı. Yüksek fiyattan dolayı mağdur olan Hilvanlıların bu mağduriyetlerini gidermek için Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Sayın Ayhan karaca bey ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonucunda konutlardaki temel fiyatlardan % 10 indirim yapıldı. Bu da konut sahibi vatandaşlarımızı bir nebze rahatlattı. Ortaya çıkan bu mağduriyetin giderilmesinde yardımcı olan Sayın Karaca'ya teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan Belediye meclis üyeleri, Hilvan'a kısa bit süre önce atanan yeni kaymakam Ahmet Özay'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

İçişleri Bakanlığının 3 Eylüldeki atama kararı ile Hilvan'a atanan Kaymakam Ahmet Özay'ı makamında ziyaret eden Hilvan belediyesi meclis üyeleri, kaymakam Özay'a hayırlı olsun dileklerinde bulunup yeni görev yerinde başarı dilediler.

Belediye meclis üyelerini makamında kabul eden Hilvan'ın yeni kaymakamı Ahmet Özay nezaketlerinden dolayı belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Daha önceki görev yeri olan Diyarbakır'ın Hazro ilçesinden İçişleri Bakanlığının atama kararı ile Hilvan'a atanan kaymakam Özay, bölge halkına yabancı olmadığını ifade ederek birlik ve beraberlik içinde hizmet edeceğiz dedi.

Hilvan'a gelen hizmetleri daha ileriye götürmeyi hedeflediklerini söyleyen Özay şöyle konuştu;

"Hilvan'da göre yapmakla çok mutluyum. Yapılan hizmetler çok önemli ölçüde Hilvan'ı ileriye taşımış. İnşallah bundan sonra da daha büyük hizmetlerin gelmesi için birlikte çabalayacağız" dedi. Haber Merkezi

#

17 Eki 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.