Bayanlar Tarihe Yolculuk Turunda

Şanlıurfa Belediyesi Süleymaniye meslek edindirme merkezindeki kadın kursiyerleri Tarihe yolculuk turuna çıkarttı.  Kursiyerlerin kendi tarihini kültürel

Şanlıurfa Belediyesi, Süleymaniye meslek edindirme merkezindeki kadın kursiyerleri Tarihe yolculuk turuna çıkarttı. Kursiyerlerin kendi tarihini, kültürel ve turistik değerlerini görmeleri ve tanımaları amacıyla düzenlenen tarihe yolculuk turunda kadınların büyük bir keyif aldığı görüldü. Belediye ait araçlarla merkezden alınan kursiyerler önce 'a giderek, burada, kaleyi ardından dünyanın ilk İslami üniversitesinin kalıntılarını gezme ve inceleme fırsatı buldu. Hayat Harrani Hazretlerinin türbesini ziyaret edip dua eden kadınlar daha sonra Harran ‘daki tarihi evleri gezdi. Gezinin ikinci bölümünde ise tarihin sıfır noktası diye tabir edilen Göbeklitepe’ye gidildi. Buradaki kalıntıları da meraklı gözlerle inceleyen kursiyerlerin keyfine diyecek yoktu. Şanlıurfa Belediyesinin 5 Kadın Destek Merkezi kursiyerlerinin Cuma gününe kadar devam edilecek Tarihe yolculuk Turuna hergün 80 kadın katılıyor. Hafta başından itibaren günü birlik olarak çıkılan tura kimi kadın kursiyerlerin çocuklarıyla birlikte katıldığı görüldü. Hafta sonuna kadar devam edecek olan Tarihe yolculuk turundan yaklaşık 500 kadının faydalanacağı bekleniyor.

#

23 Eki 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.