Başsavcı Doğan; “Yargı, Bu Milletin En Güvendiği Kurumların Başında Olmalı”

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan Harran ve Akçakale Adliyelerinde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başsavcı Sadi Doğan ilk olarak Akçakale Adliyesini ziyaret etti. Cumhuriyet Savcısı Alper Uğurer’ in de eşlik ettiği ziyarette Başsavcı Sadi Doğan’ı Akçakale Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Söylemez ile diğer hakim ve savcılar karşıladı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Başsavcı Doğan; hakim, savcı ve personellere çalışmalarında başarılar diledi. Ardından Harran Adliyesine geçen Başsavcı Doğan’ı burada Cumhuriyet Savcısı Çınar Bulut ve diğer hakim savcılar karşıladı.

“TİTİZ BİR ÇALIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ”

Harran ve Akçakale Adliyelerindeki çalışmalar hakkında bilgi alan Başsavcı Doğan, 15 Temmuz 2016 yılından itibaren zor bir süreçten geçildiğini belirterek; “15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen ardından önce kendi içerisindeki hain unsurları temizleyen yargı teşkilatımız, son dönemde göreve başlayan 6000 yeni meslektaşımızla birlikte adalete olan güven duygusunun en üst seviyeye çıkarılması hususunda tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyadır. Bunun yolu da işimizi kanuna, kurala, adalete, vicdana, ahlaka uygun yapmak ve bıkmadan usanmadan çalışmaktır. Peygamber postunda oturduğumuzu unutmadan kararlar vermek, davranışlar sergilemektir. Bu prensiplerle tüm sorunları hızlı ve adil bir şekilde çözmeliyiz. Bunları yaparken Şanlıurfa halkının devletinin yanında olması ve adalet teşkilatlarımıza güvenmeye devam etmesi bizim için büyük bir moral kaynağı olacaktır. Bu nedenle Şanlıurfa halkının huzurunu bozan , namus, can ve mal emniyetini tehdit eden kişi ve olaylarla ilgili olarak titiz bir çalışma içerisinde olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bölgemizde yaşanan olaylar zinciri, bazı fırsatçılar tarafından olumsuz algıların tesis edilmesi için zemin hazırlayabilir. Bunları aleyhimize kullanmak isteyen şer odaklarına en güzel cevabı milletimiz 15 Temmuz’da vermiştir. Halkımızın devletine ve adalet teşkilatına olan güveni ve bağlılığı sayesinde hepbirlikte bütün sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.

08 Eki 2017 - 13:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.