Başkan Yılmaz, insan haklarına dikkat çekti

İlçe Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada Siverek Belediyesi İnsan hakları haftası etkinlikleri 8 Aralıkta lise öğrencileri ve yetişkinlere yönelik

İlçe Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Siverek Belediyesi İnsan hakları haftası etkinlikleri 8 Aralıkta lise öğrencileri ve yetişkinlere yönelik film gösterimleri ve çeşitli paneller düzenleyeceği bildirildi.

Kültür ve Sosyal işler müdürlüğü ayrıca İnsan Hakları haftasıyla ilgili hazırladığı İnsan haklarının anlatıldığı on bin el ilanının vatandaşlara dağıtıp insan haklarını konusunda vatandaşları bilgilendirecek.

İnsan hakları haftasıyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Av. Resul Yılmaz İnsan yaratılmışların en şereflisi olduğuna dikkat çekerek, “İnsan Hakları, insan onuruna yaraşır bir hayat sürmek için gerekli olan, vazgeçilemeyen, kısıtlama kabul etmeyen ve sırf insan olmaktan kaynaklanan haklar bütünüdür. İnsanın yaratılmışların en şereflisi olduğunu beyan eder yüce kitabımız. Bu yönüyle insan hakları tüm insanların yaratılıştan itibaren sahip olması ve korunması gereken evrensel değerlerdir. Yani bu değerler insanlığın ortak faydasıdır. Özellikle savaş, yoksulluk ve çatışmaların yaygınlaştığı coğrafyalarda başta çocuk ve kadın hakları olmak üzere birçok alanda trajik ve insanlık adına utanç verici olaylar yaşanmakta.

Tüm dünyanın sorunu haline gelen mültecilik ile ilgili gün geçmiyor ki dramatik bir olay yaşanmış olmasın. Bu bağlamda da mültecilik hakları önemli bir gündem oluşturmaktadır. İlçemizde de başta misafirlerimiz olan Suriyeli mülteci kardeşlerimiz olmak üzere, özellikle de eğitimsizliğin yol açtığı çocuk evlilikleri sorunu çocuk ve kadın haklarının kesiştiği en can yakan sorunsalımızı oluşturmaktadır. Mevsimlik tarım işçilerin yol açtığı çocuklarımıza yönelik hak ihlalleri ile de sosyal bir yaramız olarak yüzleşmek zorundayız. Bu bağlamda 8–12 Aralık tüm ortaöğretim öğrencilerimizi, 13–14 Aralık günleri ise tüm halkımızı davet ettiğimiz insan hakları haftası film günleri etkinliği ile insan hakları bilincini geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik bir katkı sağlamayı amaçladık. Bu alandaki çalışmalarımızı devam ettireceğimizi vurgulayarak 10 Aralık insan hakları gününün tüm dünyaya barış adalet ve özgürlük getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Yapılan açıklamada,6 gün sürecek İnsan Hakları Haftası etkinliği 8 Aralıkta başlayıp 16 Aralıkta sona ereceği de kaydedildi. Haber Merkezi

#

05 Ara 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.