Başkan Yıldız, Urfa’da Yoğun Aday Adayı Başvurusu Oldu

AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi için 14 aday adayı ilçelerde ise 246 aday adayı başvurusunun olduğunu

Başkan Yıldız, Urfa’da Yoğun Aday Adayı Başvurusu Oldu
Video için play'e tıklayın

AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız Parti İl binasında AK Parti Gençlik kolları başkanı Mehmet Salim Saraç, AK Parti kadın kolları başkanı Demet Saatçi Güven, Medya ve Tanıtım Başkanı Faruk Bayuk ile birlikte aday aday sayısını basın mensuplarıyla paylaştı.

Yıldız," 31 Mart 2019’da yerel seçimlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu seçimlerde hem belediye başkanlarımızı hem de belediye meclis üyelerimizi seçeceğiz. 5 Kasım 2018 tarihinde start verdiğimiz yerel seçimler aday adaylarını başvuru kabul süreci dün gece saat 24:00 itibariyle belediye başkan aday adaylığı sürecini bitirmiş bulunmaktayız. Hem büyükşehrimiz hem de ilçe belediye başkanlığı aday adaylık başvuru istatistiklerini paylaşmak istiyorum.

Büyükşehir: 14, Haliliye: 27 , Eyyübiye: 32, Karaköprü: 23, Akçakale: 15, Harran: 7, Birecik: 16, Halfeti: 8, Suruç: 4, Bozova: 27, Hilvan: 22, Siverek: 19, Viranşehir: 22, Ceylanpınar: 24

Bu aday adaylarımız içinde bayan aday adayı müracaatı: 12

Genç aday adayı müracaatı: 12, Engelli aday adayı müracaatı: 14

En genç adayımız 22 yaş itibariyle Akçakale İlçemize başvurmuştur.

Bizler ak parti Şanlıurfa il teşkilatı olarak tüm çalışmalarımızı şeffaflık ilkesinde yürüttük. "dedi.

İlçe Adaylarına Temayül Yoklaması Yapılacak

Yıldız, "Pazar günü Gap arena spor salonunda temayül yoklamamızı gerçekleştireceğiz. Yeni E-Temayül sistemi ile elektronik ortamda daha hızlı bir şekilde teşkilatımız oy kullanacaktır. Ben buradan teşkilatımıza yeniden Pazar günkü temayül yoklamasında gelip oy kullanmaları yönünde çağrıda bulunuyorum. Hem kâğıt israfından hem de zaman kaybının önüne geçen yeni sistemimiz şimdiden hayırlı olsun. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde il ve ilçe teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkan adaylarımızla, belediye meclis ve il genel meclis adaylarımızla, sandık müşahitlerimizle, mahalle, köy temsilcilerimizle, AK Partiye gönül vermiş milyonlarla, Şanlıurfalı gençlerimiz, hanım kardeşlerimiz, ağabeylerimizle bir olup Allah’ın izniyle 31 Mart 2019 gecesinde zaferimizi ilan edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim."şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belli Oldu İddiası

Gazetecilerin Şanlıurfa’da ise Ak Parti Eski İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğu iddia üzerine,

Yıldız, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tarafımıza ulaşan bir bilgi yok. Sürecin içerisindeyiz. Kamuoyu yoklamaları anketler devam etmekte. Halkımızla birebir görüşmeler yapılmakta. Sürecin nihayete ermiş bir tarafı yok. Biz de bugün kamuoyunda duyduğumuz bilgiler. Bir geçerliliği yok.” dedi.

17 Kas 2018 - 11:56 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.