Başkan Yavuz’dan 19 Eylül gaziler günü mesajı

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz şehitlerin nurlanmış gazilerin ise onurlanmış asker olduğunu söyledi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, "Milli bağımsızlığımızı, vatanın millet ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran Gazilerimizin, can veren Şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek ulusumuzun milli görevidir" dedi.

Vatanın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmanın, saygılı olmanın Türk milletinin tarihine ve mazisine bağlılığının ifadesi olduğunu dile getiren Gazi Mehmet Dilmen ise şunları söyledi:

"Milletimizi birbirine bağlayan değerlerin başında tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar, toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canlar gelmektedir. Biz Gaziler olarak; akıttığımız kanımız, feda ettiğimiz kolumuz, bacağımız, gözümüzle bu değerleri yaşayan gurur abideleriyiz. Dünyanın en hassas ve elde bulundurulması en zor bölgelerin birinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti; Laik ve demokratik yapısıyla, bölgesinde bir istikrar unsuru ve uluslar arası toplumun saygın ve örnek bir üyesi olarak, birlik ve beraberliğini bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız, onurlu yaşayabiliyor ise bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçludur. Türk toplumunun yüksek ahlaki değerlerini oluşturan değerlerin başında şüphesiz ki "vefa duygusu" gelmektedir. Bu duygu, aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sahip olduğu değişmez değerlerin merkezinde yer almaktadır. Bu bilinçle, şundan emin olunuz ki, sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönüllerde de yaşayacaksınız. Yüce Türk ulusunun biz Gazilere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacağını umuyorum."

#

18 Eyl 2015 - 11:39 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.