Basit görülen bir hastalık kansere neden olabilir!

Ağız kokusunun diş etlerinden ve mide bağırsaklarından kaynaklandığını söyleyen Operatör Doktor Kadir Fırat ağız kokusunun bir hastalık belirtisi

Ağız kokusunun diş etlerinden ve mide bağırsaklarından kaynaklandığını söyleyen Operatör Doktor Kadir Fırat, ağız kokusunun bir hastalık belirtisi olabileceğini de söyledi. Ağız kokusunun nedenlerini ve neden olacağı hastalıkları belirten Fırat, Ağız kokusunun basit görülmemesi ve bir doktora danışılması gerektiğini aktardı.

Kulak Burun Boğaz bölümünde görev yapan op. Dr. Kadir Fırat ağız kokusuyla ilgili şunları aktardı “Ağız kokusu toplumda oldukça sık karşılaşılan ve birden fazla branşı ilgilendiren önemli bir konu. Çoğu kez basit bir olaymış gibi lanse edilse de genellikle bazen önemli bir takım rahatsızlıkların, kanserden tutunda iç rahatsızlıklardan kronik sinüzite çeşitli mide bağırsak hastalıklarına kadar bir hastalığın belirtisi olabiliyor. Bu hastaların öncelikle bir diş hekiminin kontrolünden geçmesinin faydası olduğunu düşünüyorum çünkü dişlerinde ki ve diş etlerinde ki çeşitli sorunlar ağız kokusu yapabiliyor. Ancak bazı hastalar bu diş hekimi tedavilerinden fayda görmedikleri zamanlarda kulak burun boğaz bölümü olan bizlere gelebiliyorlar. bu durumda bizim ilk yaptığımız şey, kronik sinüzit açısından, tonsil hastalıkları ağız tapanı hastalıkları ve kanserler açısından araştırılmak üzere çeşitli testlere tabii tutuyoruz.”

Ağız kokusunun nedenleri

Ağız kokusunun çeşitli nedenleri olduğunu söyleyen Fırat temel nedenleri şöyle anlatıyor “Şimdi diş ve diş etleriyle ilgili sorundan tutun da mide bağırsak hastalıklarından tutun da, çeşitli baş boyun kanserleri, ondan sonra kronik sinüzit gibi üst solunum yoluyla ilgili bir takım kronik enfeksiyonlardan tutunda pek çok şey buna sebep olabiliyor.

Ağız kokusunun diş etinden kaynaklandığı durumlarda diş fırçası sayesinde giderilebileceğini ancak mide bağırsaklarından kaynaklanıyorsa mutlaka bir doktora danışılması gerektiğine dikkat çeken Fırat, Eğer diş etinden kaynaklanıyorsa ağız kokusu bu bir tedavidir tabi ki. Diş fırçası kullanarak diş etindeki hastalığınızı tedavi edebilirsiniz. Ama eğer diş etiyle yada dişle ilgili bir hastalık değilse bu sadece bir kaç dakikalığına çözmüş olursunuz. Ama gerçek sorunu çözmüş olmazsınız. Bu konuda kesinlikle bir hekime danışılmasını öneriyorum.”

Ağız kokusunun neden olduğu hastalıklar

“Alt solunum yolu enfeksiyonlarına yol açıyor. Hatta son zamanlarda kansere sebep olabildiği söyleniyor. mesela diş çürüklerinin ağızda ki çeşitli kronik enfeksiyonların kansere sebep olabileceği hakkında artık bir takım kanıtlar aranmaya başlandı.Genellikle diş hekimleri tarafından bize gönderilen hastalarda, biz kronik sinüzit açısından, sinüs hastalıkları açısından, ağız tabanı kanserleri tonsil hastalıkları geniz eti hastalıkları açısından geniş bir tarama yapıyoruz. Bunun için gerekirse görüntüleme yöntemlerini de mutlaka kullanıyoruz. eğer bunların hepside normalse mide bağırsak hastalıklarıda mesela reflü gibi gastrit gibi veya işte yemek borusunda olaşabilen bir takım motirite bozuklukları rivertüküller gibi bir takım hastalıklar açısından araştırılmak üzere onları gastrotroloji uzmanlarına gönderebiliyoruz. Aslında ağız kokusu sorunu toplumda fark edilenden çok daha fazla.

Ama insan genellikle kendi kokularına alıştıkları için bunun farkında olmuyorlar. Genellikle arkadaşları ya da yakın çevreleri onları uyardıkları zaman bunun farkına varabiliyorlar. Şunu belirtmek isterim bu basit bir konu olarak algılanmasın. çok önemli bir hastalığın belirtisi olabileceği için araştırılmasında fayda var. Bunu özellikle istirham ediyorum.” Şeklinde konuştu.

#

28 Ağu 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.