Başhekim Dağ, İl Dışına sevkler azaldı

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. İdris Dağ basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başhekim Dağ çok gerekmedikçe dışarıya

Başhekim Dağ,  İl Dışına sevkler azaldı
Video için play'e tıklayın

Özellikle bazı birimlerde iftar sonrası hizmet verme ile ilgili bir çalışmalarının olduğuna değinen Dr.Dağ, Dâhiliye, göğüs, kardiyoloji, i kulak, burun, boğaz ve göz polikliniği gece 11 12'ye kadar açık olacak vatandaşımız İftardan sonra da buradan faydalanabilecek bu konuda ilgili şu anda mevcut olan çalışmamız bunlar gerekli tedavisi gerekli filmleri falan çekilecek tedavisi normal gündüz yapılan tedavi Aynen yapılacak Oranın otoparkı ile ilgili 3 tane kapı var şu anda giriş yapabilecek 3 tane kapı var ama orası vatandaş için biraz uzak kaçtığı için kapatmam gerekiyor” dedi

‘Anjiyo ile ilgili dışarıya sevkimiz yok şuan’

“Yarın devam etmek zorundayız ama daha çok bizim hastanenin kendine ait olan cihazlara yönlendirme yapınca bu sorunu ortadan kaldıracak.” Diyen Başhekim İdris Dağ, “Bunun üzerinde duruyoruz inşallah ilde yer varsa hasta Anjiyo ile ilgili hiçbir yere sevk edilmeyecek ve o kararı çıkardık en son aldığımız karar bu hasta Urfa'da yer varsa herhangi bir hastanede hasta dışarıya sevk edilmeyecek. Son bir iki ay içinde bu sefer durmuştur yapılmıyor o konu ile ilgili çalışmamız var.” dedi.

‘İftardan sonrada bazı birimler hizmet verecek’

“Şimdi bu konuyla ilgili özellikle bazı birimlerde iftar sonrası hizmet verme ile ilgili bir çalışmamız oldu.” Sözünü söyleyen İdris Dağ, “Dâhiliye, göğüs, kardiyoloji ve kulak burun boğaz ve göz polikliniği gece 11, 12'ye kadar açık olacak vatandaşımız İftardan sonra da buradan faydalanabilecek bu konu ilgili şu anda mevcut olan çalışmamız bunlar gerekli tedavisi gerekli filmleri falan çekilecek tedavisi normal gündüz yapılan tedavinin aynısı akşam da yapılacak. Hastanenin otoparkı ile ilgili 3 tane kapı var şu anda giriş yapabilecek 3 tane kapı var ama orası vatandaş için biraz uzak kaçtığı için kapatmam gerekiyor. İnşallah İleriki tarihlerde Bu Şehir hastaneleri falan açıldığı zaman onunla ilgili çalışma yapar çünkü açabilmek için gerekli bazı çalışmalar yapılması gerekiyor.” Diye konuştu.

‘Yoğun bakım ile ilgili sıkıntılar az da olsa kış aylarında yaşanıyor’

“Ben 22 yıldır bu hastanede çalışıyorum, o 22 yıldan beri olan sıkıntılarımızdan branşlardan birileri, nöroloji, beyin, cerrahi gibi branşlar bunları da herhalde mezuniyetleri az olduğundan dolayıdır, gelmemekten dolayı değildir. Buraya gelen önce bir ağlayarak geliyor gittikten sonra da ağlıyor diyor ki ben niye geleyim tekrar burayı geri gelmek istiyorum ve çoğu gidip de geri geliyor. Bence mezuniyetle alakalı olan bir şeydir bu da çok Urfa'nın insanlarla alakalı olan bir şey olduğunu tahmin etmiyorum. Ama zamanla bu mezuniyetleri fazla olduğu zaman herhalde Bu sıkıntılar da giderilir. Öyle tahmin ediyorum son dönemlerde yoğun bakımla ilgili sıkıntı kış aylarında zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Ama bahar havalarına girdiğimizde bu konu ile ilgili pek sıkıntımız olmuyor. Ne zaman olabilire çok farklı bir durum olabilir belki belki olabilir oda. Ama şuan dışarıya sevkimiz yok denilecek kadar azdır.” İfadelerini kullandı.

‘Çalışmamız burada bir böbrek nakli birimi açmak’

“Bir ERC herkesin ileriki bir tarihte kurulması ve eğitimler tamamlandıktan sonra en kısa süremiz 6 aydır altı ay sonra tabii burada olup olmadığımız belli olmaz yarını Allah bilir. İkincisi Burada şu anda başlattığımız Diyabetik Ayak Kronik Yara Bakımı Polikliniği bu hastaların burada tedavi edilmesi, göçümüz yeterse ömrümüz yeterse, eğer vaktimiz yeterse bu hastanede bir böbrek nakli kurulabilirse onunla ilgili yazışmaları başlattık. Bunun ne kadar sürede yapılacağı belli değil kısa zamanda yapılacak olan bir şey değildir. Onunla ilgili eğitimleri yazışmaları başlattık bu artık ne kadar sürer tabii ki zamanı belli değil. Bu kısa sürede olacak şeyler değil En az Altı ay bunların yapılabilmesi için en az 6 ay en kısa süremizdir. Bununla ilgili şu anda bizim çalışmalarımız var Bu çalışmaları bakanlıkta ilgili yerlere yazışma halindeyiz İnşallah bunları halledeceğiz.” Şeklinde konuştu.

15 May 2018 - 11:41 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.