Başbakan Yıldırım'dan engelli vatandaşlara istihdam müjdesi

Başbakan Yıldırım 2018'de 5 bin engelli vatandaşı işe başlatacaklarını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım,"3 Aralık Dünya Engelliler Günü" etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Hiçbir şekilde engelli-engelsiz diye ayrım yapmamız söz konusu olamaz. Çünkü biz yaradılanı severiz yaradandan ötürü. Hepimiz Cenabı Hakk'ın birer kuluyuz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, 2018'de5 bin engelli vatandaşıişe başlatacaklarınıaçıkladı.

Engelli vatandaşlara hizmette yönetim zafiyetini ortadan kaldırdıklarını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Yerel yönetimlerimiz adeta bir zihniyet devrimi yaşadı ve güzel hizmetlere imza attılar. Yasal düzenlemelerde ise işe ilk olarak kanunlarımızdaki aşağılayıcı ifadeleri çıkararak başladık. 'Çürük', 'sakat', 'özürlü' gibi ifadeleri metinlerin dışına attık. 2005'te Türkiye'de ilk defa Engelliler Kanunu'nu biz çıkardık. Engelli kardeşlerimize ayrıcalığı bir insan hakkı olarak anayasal güvenceye aldık, anayasada böyle bir değişiklik yaptık."

Başbakan Yıldırım, bütçeden sosyal desteklere ayrılan kaynağı 15 yılda tam 27 kat artırdıklarını kaydederek, "1,5 milyardan 38 milyarın üzerine çıkardık. İş-Kur eliyle 15 yılda 366 bin kardeşimize, engelliye, iş, aş sağladık. 2002'de 5 bin civarında devlette engelli çalışırken bugün bu sayı 50 binin üzerine çıkmıştır. Tam 10 kat artıştan bahsediyoruz. Kendi işini kurmak isteyen kardeşlerimize karşılıksız destek veriyoruz. Bugüne kadar 800 engelli devlet desteğiyle kendi işini kurdu." şeklinde konuştu.

03 Ara 2017 - 12:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.