Barış Derneği faaliyetlerini yurt dışına taşıdı

Şanlıurfa Toplumsal Barışı Sağlama Derneği (TBSDER) Başkanı Dr. Feridun Öncel Şanlıurfa ve Türkiye'de bir çok aileyi barıştırdı. Öncel

Şanlıurfa Toplumsal Barışı Sağlama Derneği (TBSDER) Başkanı Dr. Feridun Öncel, Şanlıurfa ve Türkiye'de bir çok aileyi barıştırdı. Öncel, faaliyetlerini yurt dışına taşıdı

Ülkede yaşayan Arap, Kürt, Türk, Boşnak, Arnavut Makedonları ve diğer etnik grupların birlik beraberlik ve yaşamalarını sağlamayı amaçlayan Toplumsal Barışı Sağlama Derneği(TBSDER) faaliyetlerini yurt dışına taşıdı.

Şanlıurfa Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Öncel başkanlığında Makedonya, Kosova ve Bosna Hersek'te savaşın ve kavganın izlerini yerinde görmek için balkanları ziyaret etti.

Türkiye'de çok sayıda derneği olan Bektaşi tekkesi ziyaret edilip görüş alışverişinde bulunuldu. Öncel, Barış konusunda çaba gösteren kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapıp Türkiye'nin bu konudaki mesajlarını ve onların fikirlerini almak sorunları yerinde çözmek gerektiğini ifade etti.

Öncel ayrıca, ülkemizde çok sayıda balkan göçmeninin bulunması ve halen irtibatların devam etmesi. Oradaki sorunların buradaki insanlarımızda rahatsız ettiği yurt sulh cihanda sulh ilkesine bağlı olarak barış çalışmalarımız ve faaliyetlerimiz devam edecek diye belirti.

#

10 Eyl 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.