Barınağın yaşam koşulları düzeldi mi?

Ağustos ayının başlarında Güneydoğu turu yapan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait Hayvan Barınağı'nda

Ağustos ayının başlarında Güneydoğu turu yapan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait Hayvan Barınağı'nda incelemelerde bulunarak, barınakta yaşam koşullarının kötü olduğunu belirtmişti. Barınakta incelemelerde bulunan Hayvanları Koruma Derneği Ceyhan Temsilcisi Esra Bozan barınakta ölen köpeği görünce yetkililere sitem edip, durumu Büyükşehir Belediye Başkanına ileteceğini söylemişti. Şikayetlerin yapıldığı barınakta yaşam koşullarının düzene girip girmediği belirtilmedi.

Şanlıurfa’nın tek hayvan barınağı olan barınağın düzenli olması ve titizlikle çalışmaların yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin denetimleri artırmasını ve hayvanların korunması için gerekli çalışmaları yapmasını istedi. Yenice mahallesine bulunan hayvan barınağı, HAYTAP üyelerinin incelemelerinden önce bakımsız olduğu gerekçesiyle tepki çekmişti. Barınaktan sorumlu müdüründen barınak hakkında bilgi alan üyeler, barınakta hayvanlar açısından yaşam koşullarının iyi olmadığını söyleyerek, yetkilileri göreve çağırdı.

HAYTAP Temsilcisi Mücella Çelik, barınakta uyuz ve hayvan leşleri olduğunu belirterek, bu tür durumların bir Büyükşehir’in bünyesindeki barınağa yakışmadığını belirtmişti. Hayvan barınağına sahip çıkılmasını isteyen Çelik, hayvanların yaşam şartlarının da bir an önce düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Hayvanlar için iyi bir barınağın oluşturulabilmesi için yetkililerle görüşen HAYTAP üyeleri, daha sonra barına tekrar ziyaret edeceklerini belirtmişti. Hayvan barınağında yaşam koşullarının ne derecede değiştiği belirtilmiyor.

#

22 Ağu 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.