Balıklıgöl’de Asırlık Ağaçlar Sökülmeye Başlandı

Şanlıurfa'nın dini inanç ve turizm merkezi olan tarihi Balıklıgöl Platosu'nda altyapı çalışmalarına devam eden  Büyükşehir Çevre Koruma

Plato içerisinde ağaçların söküldüğünü gören vatandaşlar tepki göstersede ekipler çalışmalarına devam etti. Balıklıgöl'de ağaçların sökülmesine karşı çıkan Sedat Dağ şunları söyledi;

Şanlıurfa’da bir çok vatandaşıngelip ziyaret ettiği belirten Dağ bir çok vatandaş sıcak havalardan korunmak için bu ağaçlardan faydalanıyor güneşi engelleyerek serinleten bu ağaçların neden söküldüğünü anlamıyorum. Şanlıurfa Belediyesi Şanlıurfa’nın tarihi noktaları ile neden oynuyor yazık değimli asırlık ağaçlar kesiliyor. Bir vatandaş belediyenin ektiği ağacı budam yaptığı zaman ceza kesmesinibiliyorlar yazık değilmi. Lütfen ağaçlandırmak yerine ağaçların hayatını yok etmeyelim dedi.

AĞAÇLAR, ALT YAPI İÇİN SÖKÜLDÜ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarihi Balıklıgöl’de başlatmış olduğu altyapı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı ekipler sabah saatlerinde iş makineleri ile bir kısım ağacı yerinden sökerek taşıdı. Altyapının yapılabilmesi için yerinden sökülen ağaçlar, Büyükşehir Belediyesine ait fidanlık alanına götürüleceği öğrenildi. Tarihi Balıklıgöl platosunda sürdürülen altyapı çalışmaları uzun bir süre devam edeceği belirtildi.

26 Tem 2017 - 15:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.