Bal Ormanı Projesi'nde Hayat Var

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bal üretiminin arttırılması amacıyla ''Bal Ormanı'' projesini hayata geçirdi.

Ormanlarla olduğunu belirterek, bal üretiminin ülke ve Şanlıurfa için önemli bir sektör olduğunu söyledi.
Türkiye'nin bal üretiminin dünya ortalamasının altında olduğunu ifade ederek, Bal üretimini arttırmak için 'bal ormanı' projesi başlattık. Bu projenin amacı, bu bölgedeki bal üretiminin artışına ve verimine katkı sağlamak'' Bal üreticilerin eskiye oranla çok rahat bir şekilde ormanlara girdiğini Üreticiler ormanların içerisine kovanlarını götürebiliyorlar.
Orman yakınlarında bulunan ya da ormanın içerisinde yer alan arı kovanlarının daha düz alanlarda ve verim alabilecekleri yerlerde konulmasını sağlıyoruz. Arıların çok daha iyi verim alabileceği çiçek ve ağaç türlerini Bal ormanı projesi adı altında alanlara dikiyoruz

16 Haz 2017 - 21:01 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.