Bakanlık Korsana Dur Diyecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı korsan ürünlerle mücadele için yeni kararlar aldı. Sanal ortamda korsan müzik veya film indiren kişi önce mektupla uyarılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı korsan ürünlerle mücadele için yeni kararlar aldı.

Sanal ortamda korsan müzik veya film indiren kişi önce mektupla uyarılacak, sonra uyarı para cezasına dönecekKorsan film, müzik ve dosya indirmeye "adrese teslim" ceza geliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, korsan ile mücadelede yeni bir model üzerinde çalışıyor.

Fransa'daki "uyar-kaldır" modelinin Türkiye'de de uygulanması gündemde

Peki model nasıl işliyor? Öncelikle internet üzerinden telifli film, müzik veya dosya indirenler ilk seferinde elektronik posta ile uyarılacak.

İndirme işlemi tekrarlanırsa ikinci uyarı, adrese mektup gönderilerek yapılacak.Uyarılara karşın üçüncü kez korsan eser indirene bu kez para cezası uygulanacak.Kültür Bakanlığı'nın bu ay özel bir toplantı yaparak ilgili kesimlerden görüş alması bekleniyor.Ardından fikir ve sanat kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin taslağa son şekli verilecek.(milliyet)

#

18 Kas 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.