Bakan Kılıç Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç; Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti.

Bakan Kılıç Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti
Video için play'e tıklayın

Özel Kalem Müdürü Suat Baylan'ın düğün törenine katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’yı ziyaret etti. Ziyarete Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Kemalettin Yılmaztekin ve AK Parti İl Başkan Vekili Bahattin Yıldız da katıldı. Valiliğe gelişinde Şanlıurfa Valisi Azim Güngör Tuna tarafından karşılanan Bakan Kılıç daha sonra Valilik Şeref Defterini imzaladı. Beraberindekilerle birlikte Vali Azim Güngör Tuna'nın makamına geçti

Bakan Kılıç, Şanlıurfa’ya olimpik yüzme havuzu yapılacağının müjdesini verdi. Kılıç, yaptığı açıklamada, “Ülkemizin gelişimine katkısı olan Şanlıurfa’nın çok daha farklı yerlere gelebilmesi için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz.Şanlıurfa ziyaretimizde bakanlığımızın yatırımlarıyla ilgili olarak, harekete geçireceğimiz bazı yatırımlarla beraber çok farklı noktala gelmesi için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Tabi daha önceki ziyaretlerimizde programa aldığımız bir çok semt sahası, okulların bahçesine yaptığımız sahalar bitmiş durumda. Bunların sayısına baktığımızda 50’yi geçmiş durumda. Bununla beraber devam eden bir çok projemiz var. Bunun içerisinde en önemlisi havuz projesi olacak. Burada bir değişikliğe gidiyoruz. Şu andaki proje bir olimpik havuzun inşasıyla ilgiliydi ama bunun içerisine ayrıca atlama kulesini de dahil ederek, suda atlama branşını da dahil ederek bölgedeki gençlerimizin farklı bir branşa kavuşmalarını da sağlamış olacağız. Önümüzdeki 40 gün içerisinde ihale tarihini alabilecek olarak görünüyoruz” dedi

Kredi Yurtlar Kurumu olarak Şanlıurfa’da hayata geçirdiğimiz yurtlarla gördüğümüz kadarıyla yüksek öğrenimde barınma konusunda herhangi bir eksiğimiz yok. Şu anda uzun süre hizmet veren ama halen hizmet verebilecek durumda olan yurtlarımızı yenileme çalışmalarına başlayabiliyoruz. Şanlıurfa Kredi Yurtlar Kurumunun yatırımları konusunda iyi bir noktada olan bir ilimiz. Gençlik projeleri kapsamında Şanlıurfa’daki sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları projelere 1 milyon 200 bin liradan fazla bir destek sağladık. Bu artarak devam edecek. Türkiye’nin belki de en genç illerinden biri olması nedeniyle bizim yatırımlarımızın en yoğun olduğu illerin başında geliyor” ifadelerine yer verdi.

16 nisan referandumuyla, ülkemizin geleceğinin, yeni hükümet sisteminin desteklenmesi konusunda Şanlıurfa gerçekten çok büyük bir destek verdi. Şanlıurfa halkına çok teşekkür ediyorum. Sayın cumhurbaşkanımızın yatırımlar konusundaki talimatlarını almış durumdayız. Gece gündüz çalışıyoruz. Sayın başbakanımızın bu noktada takipleri var. Şanlıurfa aynı zamanda siyasette en üstte temsil edilen illerden birisi. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yoğun bir çalışması var. Şanlıurfa ile ilgili bizi ne kadar yoğun bir şekilde takip ettiğini de sizlere hatırlatmak istiyorum” dedi.

Şanlıurfa’da ülkemizin birliğine ve beraberliğine kast edenlere asla fırsat verilmeyen bir ilimizdir. Bununla ilgili de Şanlıurfalı kardeşlerime teşekkürü bir borç biliyorum. Şanlıurfa ülkemizin birliğine kast edenlerin tutunamadıkları, yer bulamadıkları özellikle devletinin, bayrağının yanında durmuş olan Şanlıurfa’nın da bu anlamda çok ayrı bir yeri vardır."dedi.

06 May 2017 - 11:27 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.