Bakan Kaya,Harran Konteynır Kenti Ziyaret Etti

Çeşitli incelemeler ve toplantılara katılmak üzere dün Şanlıurfa'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Harran konteyner

misafir
Haber albümü için resme tıklayın

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Suriye mültecilerin barındığı Harran Konteynır kentini ziyaret etti. Bakan Kaya'ya Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ile bakanlık bürokratları eşlik etti. Harran konteyner kentine gelen Bakan Kaya, burada yaşayan Suriyeli çocukların folklor gösterisiyle karşılanan Bakan Kaya, çocuklarla yakından ilgilendi. Ardından çadır toplantı salonuna geçen Bakan Kaya, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

AFAD Konteynır kentte açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya" 26 geçici barınma merkezinde 2014-2016 yılları arasında yaklaşık 120 bin Suriyeli'ye 2017 yılının temmuz ayına kadar olan süreçte ise 18 bin Suriyeli'ye psiko sosyal destek verdik. Sizlere destek verip umut olmaya devam edeceğiz. Türkiye, kendi çocuklarına verdiği hizmeti hiçbir ayrım gözetmeksizin Suriyeli çocuklara da sunmaktadır. 225 bin Suriyeli çocuk bu topraklarda gözünü açtı. 508 bin çocuğu sokaklardan alarak eğitime devam etmelerini sağladık. Kimsesiz olan Suriyeli çocuklara da sahip çıkıyoruz, sahip çıkmaya da devam edeceğiz, Burada çocuklara Merkezde yatakhane, çalışma, dinlenme salonlarımız, yemekhanelerimiz ve idare kısmı var. Merkezde barınan çocuklar konteyner kentteki okul, sosyal tesis gibi alanlardan da faydalanacak, Suriye bizi ne kadar ilgilendiriyorsa Arakan da bizi o kadar ilgilendirir. Mesafelerin bizim için hiçbir önemi yok, önemli olan gönül coğrafyamız. Arakan'daki kardeşlerimiz bugün sizin sahip olduğunuz fırsatlardan yoksunlar. Tüm bunlar insanların gözü onunda oluyor ama insanoğlu görmüyor. Kimse görmese, konuşmasa da biz görmeye konuşmaya devam edeceğiz"dedi.

Bakan Kaya Harran’da Suriyeli refakatsiz çocuklar için kurulan bir merkezin açılışını yaptı. Ardından el sanatları sergisini gezen Bakan Kaya, çadırkentte halı dokuyan kadınlara eşlik etti.

15 Eyl 2017 - 12:15 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.