Bakan Fakıbaba, Öğrenciler Pratikte Öğrenmeleri Gerekir

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesinin yeni açılışı yılı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılımıyla açıldı.

Bakan Fakıbaba, Öğrenciler Pratikte Öğrenmeleri Gerekir
Video için play'e tıklayın

Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, "1978 yılında devlet ve hükümet yetkilileri tarafından büyük önem verilerek: açılmış fakültemiz bugün eğitim, öğretim ve araştırma imkanlarıyla kuruluşunu büyük ölçüde tamamlamış olup Ülkemizin 30 ‘un üzerindeki Ziraat fakülteleri arasında mümtaz bir yere sahiptir. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da daima belirttiği gibi Harran Üniversitemizin tarımda misyonu ve vizyonuna uygun olarak fakültemiz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde öncü görevi üstlenmiş olup, bu görevini günümüzde de yüksek sorumluluk ve başarıyla yerine getirmektedir. Kuruluşundan bu yana, bölgenin tarımsal sorunlarının çözümüne ve mesleki eğitime büyük katkı sağlaması yanında birçok tarımsal konuda uzmanlar yetiştirmiştir. Dinamik ve genç bir akademik kadroya sahip olan fakültemiz, bölge ile birlikte ülkenin tarımsal sorunlarına çözüm getirme konusunda önemli katkılar sağlamaktadır. Şanlıurfamız 500 binden fazla Suriyeli muhacir kardeşimize ensarlık yapmaktadır. Biz Harran üniversitesi olarak sorumluluğumuzun gereği olarak bu kardeşlerimize üniversite eğitimi sağlamanın gayretti içerisindeyiz. Bu gayeyle 600 bu sene olmak üzere 1000 yakın kardeşimize üniversitede okuma imkanı sağladık."dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, " Türkiye gelişecek ve kalkınacaksa mutlaka gıda, tarım ve hayvancılıkla kalkınacaktır. İstihdamı biz bununla sağlayacağız. Bizde eğitim ile tarlanın suyla buluşması çok önemli bir olay. Eğer eğitim olur ve tarla suyla buluşursa çok ciddi bir katmadeğer sağlayabiliriz. Tarımdan, hayvancılıktan kazandığımız parayla çok köprüler, yollar, raylı sistemi yapabiliriz. Bana sorsanız silah mı gıda mı diye inanın gıdadır çünkü bütün Şanlıurfa sizin olsa 10- 15 gün aç kalsanız bir porsiyon yemeğe bütün Şanlıurfa'yı satarsınız. Yok böyle bir şey, insanın aç ve susuz olması kadar başka önemli bir şey olur mu? Onun için gıda. Bana sorsalar '3 önemli şey nedir' diye, gıda, gıda üçüncüsü de gıda olmasın diye gençlik derim. Gıda, gıda ve gençlik. Gıdaya ve gençlere gerekli önemi verdiğimiz takdirde bizlerin halledemeyeceği hiçbir şey yoktur."dedi.

Fakıbaba, "Başkaları bunu elimizden almaya çalışıyor. Türk, Kürt veya Arap olmak önemli değil önemli olan iyi insan olabilmektir. Önemli olan bulunduğunuz şehre, topluma ve ülkeye yaşadığınız dünyadaki insanlara hizmet etmenizdir. Sizin kişiliğiniz ve kimliğinizin bir önemi yok, Kürt, Arap veya Amerikalı olmuşunuz ama iyi insan olamamışınız ne yazar. Gençler onun için bu oyunlara gelmemeniz lazım. Bizim bunlar zenginliğimiz, bundan daha güzel bir şey olamaz." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Fakıbaba'ya plaket takdim edildi, fakülte bahçesinde bir süre öğrencilerle sohbet etti, ziraat mühendisliği öğrencileri tarafından yetiştirilen kavun ve salatalıktan satın aldı.

23 Eki 2017 - 11:49 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.