Bakan Çelik, Afrika ülkeleri açlık çekerken, Dünya'da tahıl stokları 500 milyonları aşmış bulunuyor

Tarımsal Eğitim Seferberliği Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla Şanlıurfa'dan start aldı. Bakan Çelik '

Bakan Çelik, Afrika ülkeleri açlık çekerken,  Dünya'da tahıl stokları 500 milyonları aşmış bulunuyor
Video için play'e tıklayın

GAPTEM'de düzenlenen programa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kurum amirleri ve çiftçiler katıldı. Program sinevizyon gösterisi ile başladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da startını verdiği Tarımsal Eğitim Seferberliği programında, Avrupa ülkelerine seslenerek, bir kez olsun insanlığınızı hatırlasanız da bu Afrika ülkelerindeki perişan insanlara sahip çıksanız ve terörist seviciliğinizden darbeci seviciliğinden vazgeçseniz” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Şanlıurfa’da startını verdiği Tarımda Eğitim Seferberliği ve Milli tarım programında ilgili yaptığı açıklamada;, “Dünya Afrika ülkeleri açlıkla karşı karşıya iken diğer taraftan bakıyoruz, dünyadaki tahıl stokları 500 milyonları aşmış bulunuyor. Bir yandan stoklar artırılıyor, diğer taraftan da insanlar çok ciddi bir şekilde açlıkla mücadele ediyor. Bu tarım programı vesilesiyle o ülkelere de seslenmek istiyoruz. Sözüm ona çağdaşlara o teröristlere o darbecilere kucak açacağınıza, her gün aç yatan ekmeğe muhtaç bu insanlara el uzatsanız. Onlara sahip çıksanız doğru olmaz mı Allah aşkına. Bir kez olsun insanlığınızı hatırlasanız da bu perişan insanlara sahip çıksanız ve terörist seviciliğinizden darbeci seviciliğinden vazgeçseniz” şeklinde konuştu.
Daha sonra Birecik, Haliliye, Siverek ve Akçakale'de yapılan bağlantılarla eş zamanlı olarak tarımsal eğitim seferberliği başlatıldı.

24 Mar 2017 - 12:07 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.