Bakan Arslan ve Fakıbaba STK'larla buluştu

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Şanlıurfa'ya geldi. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan ile Fakıbaba sivil toplum kuruluşlarıyla

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sabah saatlerinde uçakla Şanlıurfa'ya geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Abdullah Erin, belediye başkanları ve partililer karşıladı. Şehir merkezine gelen Bakan Aslan ve Fakıbaba, Polisevi'nde AK parti milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Akyürek, Kemalattin Yılmaztekin ve İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün katılımıyla sivil toplum kuruluşlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Şanlıurfa'ya 3 milyar 419 milyon Türk lirası yatırım yapıldı

Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,"Şanlıurfa'ya iktidarımız döneminde yapılan yatırımın toplam tutarı 3 milyar 419 milyon Türk lirasıdır, eski parayla 3 katrilyon 419 trilyon. Büyük bir para. Bundan 15 sene önce IMF kapılarında '100 milyon, 200 milyon dolar borç bulabilir miyiz' diye el pençe divan durduğumuz bir dönemden sadece Şanlıurfa'ya 3,5 katrilyon lira yatırım yapan bir dönemi konuşuyoruz. Bu bizim memnuniyetimizdir. Şanlıurfa'da 28 kilometre bölünmüş yol varken biz bunun üzerine 540 kilometre yol yapmışız. Bu yaklaşık 20 kat. Bugün 568 kilometre yolu olan bir kentteyiz."şeklinde konuştu.

Şanlıurfa- Akçakale yolu ile birlikte 17 tane kavşak yapılacak

Arslan, "Şanlıurfa-Akçakale yolu, bu yol üzerinde hem köprülü kavşaklar var hem çevre yolu ile ilgili yapılacak işlemler var. Akçakale çevreyolu da bu işin içerisinde. Burayı daha önce bölünmüş yol haline getirmiştik. Ancak satıh kaplamaydı. Buranın sıcak asfalt yapılmasıyla ilgili, toplam 15 km sıcak asfalt yapacağız. Hemzemin kavşaklar da var bu işin içerisinde. Önümüzdeki yıl bunu bitiriyoruz ancak geriye kalan sıcak asfalt çalışmasını da bu ihalenin devamında devam ettireceğiz. Ve kalan kısmın bütünün sıcak asfalt haline getirirken, standardını da yükseltiyoruz. Bu standart yükseltme kapsamında 17 tane daha kavşak olacak"dedi.

Gaziantep-Şanlıurfa demir yolu projesi başlayacak

Arslan,"İstanbul’dan başlayarak Gaziantep’e kadar ulaşan hızlı tren projesini Şanlıurfa’ya getirmek üzere çalışmaları başlatmıştık. Şanlıurfa-Gaziantep arası 150 km, bunun demiryolu kesin projelerinin yapılmasıyla ilgili temmuz ayında ihale çıkmıştık ve ön teklifleri almıştık. Bu ayın 20’sinde teknik ve mali teklifleri de almış olacağız. Ocak ayı içerisinde inşallah bitirip sözleşmeyi imzalayacağız. Böylece Gaziantep-Şanlıurfa projesini başlatacağız"diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba,2002-2017 yılları arasında Şanlıurfa'da diğer alanlarda olduğu gibi ulaşım bazında da çok ciddi yatırımların yapıldığını sözlerine ekledi.

#

10 Ara 2017 - 11:19 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.