Bahçelievler'de esnaf dertli

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesine bulunan giyim sektörü işlerin durgunluğundan yakındı.

Türkiye’de son aylarda yaşanan olaylarla birlikte iyice kendini göstermeye başlayan ekonomik kriz Şanlıurfa’da da piyasayı durma noktasına getirirken, esnaflar ise iş yapamamaktan dert yandı. Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesine bulunan giyim sektörü işlerin durgunluğundan yakındı.
Piyasalarda dolar yükselişi esnafı etkiledi, doların yükselişiyle ekonomik durgunluk kendini iyiden iyiye his ettirdi. Ekonomik durgunluk en çok ise küçük ölçekli esnafı etkilemiş durumda. Hazır giyimci esnafı krizle birlikte ödenemeyen krediler, biriken vergiler ve diğer borçlar nedeniyle Şanlıurfa’da esnaf kira bile ödeyemez hale geldi. Bi
Vatandaşın alım gücünün azalmasına paralel olarak işlerinin düştüğünden yakınan bazı mağaza yetkilileri, kış sezonuna başlanmış olmasına karşın satışların artmadığını belirtti. Eskiye oranla işlerinde azımsanmayacak düşüş yaşandığını kaydeden bazı mağaza sahipleri, ekonomik kriz ile birlikte kira ve işçi aylıklarını ödeme yemediklerini belirtiler.

18 Oca 2017 - 10:27 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.