Ayhan, “Yetkilileri göreve davet ediyorum”

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan kentte yaşanan LPG fiyatlarının sorununu soru önergesi ile meclise taşıdığını

Yaşanan LPG fiyat farkını defalarca gündeme getirdiklerini aktaran Ayhan, yazılı basın açıklaması yaptı.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle;

“Şanlıurfa halkımızın da yakından bildiği üzere, uzun bir süreden beridir kentimizdeki akaryakıt istasyonları LPG'yi çevre il ve ilçelerin çok üzerinde bir fiyattan satışa sunmaktadırlar.

Kamuoyunda Akaryakıt istasyonlarının dernekleşme yoluyla LPG de ortak fiyat belirledikleri, belirlenen fiyatın altında satış yapan istasyonlara müeyyide uyguladıkları iddia edilmektedir. Şanlıurfa'nın ilçeleri ve çevre illerde 1,9 TL ye LPG satın alınabiliyorken, Şanlıurfa il merkezinde en düşük 2,57 TL den LPG satın alınabiliyor.

Bu durum Şanlıurfalı LPG tüketicilerini ciddi olarak mağdur etmektedir. Ayrıca Akaryakıt istasyonlarının kendi aralarında almış oldukları karar doğrultusunda belirlemiş oldukları ortak fiyat uygulaması da rekabet koşullarını ortadan kaldırmakta, haksız kazançlara yol açmaktadır.

Yaşanan bu sorunla ilgili olarak yaklaşık bir ay önce konuyu TMMB ne taşıyarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Berat ALBAYRAK'ın yanıtlaması talebi ile soru önergesi sunmuştuk. Akabinde sorun ile ilgili olarak, neredeyse her gün yerel basın ve sosyal medyada haber ve paylaşımlar yer almaktadır.

Maalesef bu güne kadar soru önergemize herhangi bir yanıt verilmemiş olup, yaşanan sorunla ilgili olarak bakanlık ve hükümet tarafından da herhangi bir adım atılmamıştır.

Hemşerilerimizin yaşadığı bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi konusunda yetkilileri göreve davet ediyor, sorun çözülünceye kadar konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum.”

30 Eyl 2016 - 13:49 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.