Ayhan : Urfa'nın Trafik Sorunu Meclise Taşıdı

Halkların Demokrasi Partisi (HDP)  Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan kentte yaşanan trafik sorunları ile ilgili olarak  İçişleri Bakanı Süleyman

Bakan Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına iletilen önergede, verilen önergede; geniş ve verimli tarım arazileri, Fırat Nehri ve Atatürk Barajı, tarihi ve turistik mekanları, genç nüfusu ile Şanlıurfa’nın bir çok sorunla boğuştuğu vurgulanarak şöyle denildi:

YEREL YÖNETİMLER SORUNU ÇÖZMEK YERİNE YENİ SORUNLAR YARATIYOR

Şanlıurfa ilimizde trafik sorunu her geçen gün artmaktadır. Ana arterlerde bile uzun kuyruklar oluşmakta, trafik akışında ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Yerel yönetimler tarafından sorunun çözümüne dönük yapılan düzenleme ve geliştirilen projeler dönemsel kalmakta, bazen beraberinde yeni sorunlar yaratmaktadır. Abide-Karakaöprü güzergahında yolun bir bölümü uzun bir süre raylı sistem yapılacağı gerekçesi ile araç trafiğine kapalı kaldı.

2 DALGEÇ YAPIP RAYLI SİSTEMDEN VAZGEÇTİLER

Sonra aynı güzergahta iki adet dalgeç yapılınca raylı sistemden vazgeçildi. Atatürk bulvarındaki biri gidiş biri dönüş olarak kullanılan bölünmüş yol, genel trafik akışına aykırı olarak biri toplu taşıma araçları için hem gidiş hem dönüş, biri ise gidiş olarak düzenlenmiş, bu durum kazalara, can ve mal kaybına sebep olmuştur.

İlimizde ciddi otopark sorunu mevcuttur. Mevcut imar planlarındaki bina yüksekliği ve kat sayısı yerel yönetimlerce kesilen ceza veya alınan bağışlarla aşıldığı, yine binalarda yapılması gereken otopark alanlarının, belediyelerce kesilen cezalar karşılığında yapılmadığı yönünde ciddi iddialar mevcuttur. Otopark yetersizliğinden dolayı araçlar sokak ve caddelere park edilmektedir. Bu durum trafik akışını olumsuz etkilemektedir.

BU SORULAR BAKANDAN YANIT BEKLİYOR

Ayhan, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti;

‘’Bu bağlamda; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ulaşım master planı mevcut mudur? Mevcut ise kaç yıllık olarak planlanmıştır? Mevcut değil ise ulaşım master planı hazırlanması ile ilgili herhangi bir çalışma mevcut mudur?

Türkiye'deki büyükşehirler arasında ulaşım master planı bulunmayan il mevcut mudur? Mevcut ise sayısı kaçtır?

Uzun vadeli planlamalar yapılmadan trafik sorununun çözülebileceğini düşünüyor musunuz?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin, otopark sorununun çözümüne yönelik herhangi bir planlaması mevcut mudur?

Şanlıurfa Büyükşehir veya merkez ilçe belediyelerince 2014 yılından bu yana otopark yönetmeliğine aykırı yapılan yapılar hakkında kaç işlem yapılmıştır? İlçelere ve yıllara göre dağılımı nedir?

Şanlıurfa Büyükşehir veya merkez ilçe belediyelerince, 2014 yılından bu yana otopark yönetmeliğine aykırı olarak yapılan yapılarla ilgili olarak kesilen ceza tutarları toplamının ilçelere ve yıllara göre dağılımı nasıldır?

Şanlıurfa Büyükşehir veya merkez ilçe belediyelerince, kesilen bu cezalarla herhangi bir bölge otoparkı yapılmış mıdır? Yapılmamışsa bu durum mevzuata uygun mudur?

İlimizde yaşanan trafik sorunlarının çözümü ile ilgili olarak Şehir Plancıları Odası ve ilgili diğer STK ların görüş ve önerileri dikkate alınıyor mu?’’

17 May 2017 - 14:25 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.