Ayhan: Saldırıya karşılık verildi mi?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Ayhan, verdiği soru önergesinde, “30.11.2014 Pazar günü Türkiye sınırında askerin denetimindeki ara bölgede araçları ile birlikte bulunan halka karşı IŞİD çeteleri saldırısına bir yenisini eklemiştir. Görgü tanıklarının anlatımı ve basında çıkan görüntülerde bu durumu doğrular niteliktedir. Görgü tanıklarının anlatımına göre IŞİD çeteleri önce araçların bulunduğu bölgeye önce havan topu atmışlardır. Ardından çetelerin askerin denetimindeki ara bölgeye inerek önce Göktepe-Karali arasında bulunan araçları, ardından da Selim Köyü karşısındaki araçları ateşe vermişlerdir” ifadelerini kullandı.

Ayhan, verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

1- Türkiye sınırındaki ara bölgede güvenlik güçlerinin denetimi var mıdır? Şayet var ise IŞİD çeteleri bu saldırıyı nasıl gerçekleştirmiştir?

2- Saldırıya karşılık güvenlik güçleri angajman kuralları gereği herhangi bir müdahalede bulunmuşlar mıdır?

3- IŞİD çetelerinin saldırıları söz konusu olunca angajman kurallarının ya hiç uygulanmaması yada etkili uygulanmamasının altında askeri veya siyasi sebepler mi yatmaktadır? Bu askeri veya siyasi sebepler var ise kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz?

4- Ara bölgede kaç araç IŞİD çetelerince yakılmıştır?

5- Araçları yakılan Kobane’li vatandaşların maddi zararları hükümetinizce karşılanacak mıdır?

6- IŞİD çetelerinin saldırılarının engellenmemesinde güvenlik zaafiyeti var mıdır? Şayet var ise buna sebebiyet veren güvenlik güçleri hakkında adli ve idari soruşturma talimatınız olacak mıdır? Haber Merkezi

#

02 Ara 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.