Ayhan, patoloji sorununu Meclise taşıdı

Patoloji ünitesinin hastane binasında bulunmadığı yönünde çıkan haberlerin üzerine soru önergesi veren Ayhan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan

Patoloji ünitesinin hastane binasında bulunmadığı yönünde çıkan haberlerin üzerine soru önergesi veren Ayhan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan bu anlamda açıklama istedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi sunan Ayhan, açıklamasında, “Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıp Fakültesinin ameliyathanesi Atatürk Mahallesi hastane caddesindeki binada bulunmaktadır. Patoloji ünitesi ise Vali Konağı Caddesi Hamidiye Mahallesi yaklaşık 3 km. uzaklıkta bulunan poliklinik hizmetleri veren ek binasında bulunmaktadır. İddialara göre ameliyathanenin yapıldığı binada patoloji parçası hasta yakınlarına kantinde satılan kaplar içerisinde verilerek patoloji ünitesinin bulunduğu binaya götürülmesi istenmektedir. Bu iddia ilimizde faaliyet yürüten kimi, görsel ve yazılı basın organlarınca da gündeme gelmiştir. Ayrıca Sağlık Sendikaları da bu duruma yaptıkları açıklamaların da tepkilerini ortaya koymuşlardır” ifadelerini kullandı.

Ayhan, verdiği soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

1- Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Ameliyathane ile Patoloji ünitesinin ayrı binalarda olduğu iddiası doğru mudur? Doğru ise her iki bölümün ayrı binalarda olma nedenleri nelerdir?

2- Ameliyathanede yapılan ameliyatlar sonucu hastadan alınan parça hangi yolla Patoloji ünitesine götürülmektedir?

3- Parçanın saklanması ve taşınması uygun koşullarda yapılmakta mıdır?

4- Ameliyatlarda hastadan alınan parçanın hasta yakınlarına kantinde satılan kaplar içerisinde verilerek kendi imkânlarıyla Patoloji Ünitesine gönderildiği iddiaları doğru mudur? Taşıma işleminin sağlık çalışanlarınca yapılması gerekirken hasta yakınlarına yaptırılması ne gibi sağlık problemlerinin yaşanmasına sebep verir?

5- Bu uygulama sağlık açısından risk teşkil ediyor ise bu işte sorumluluğu olanlar hakkında herhangi bir soruşturma olacak mıdır?

6- Bu yaşanan uygulamalardan bakanlığınızın bilgisi var mıdır? Şayet var ise bugüne kadar herhangi bir girişimi olmuş mudur? Haber Merkezi

#

19 Kas 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.