Ayhan, Karayolunu meclise taşıdı

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlanması

Halkların Demokratik Partisi(HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Şanlıurfa- Adıyaman karayolunun dar olduğunu ve trafik yoğunluğunun fazla olduğunu söyleyen Ayhan, bu durumdan ötürü kazaların meydana geldiğini söyledi.

Ayhan, verdiği soru önergesinde, “Şanlıurfa Adıyaman karayolu yaklaşık 110 km. olup, trafik artışının da oldukça yoğun olduğu bir güzergâhta bulunmaktadır. Gerek trafik artışının yoğunluğu gerekse de yolun oldukça dar ve bozuk olması kazalara adeta davetiye çıkarmaktadır. Her yıl onlarca trafik kazası olmakta bu kazalar ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanmakta, ayrıca büyük maddi hasarlara yol açmaktadır. Bundan dolayı bizzat Sayın Başbakanın talimatıyla 6 yıl önce startı verilen Şanlıurfa - Adıyaman bölünmüş yol projesi halen bitirilmiş değil. Yolun bozuk olmasının yanında ayrıca kaplumbağa hızıyla gerçekleştirilen yol çalışmaları kaza riskini daha da artırmaktadır. İncelemelerim esnasında Şanlıurfa - Bozova karayolunun eksiklikleri olmasına rağmen bitme aşamasına geldiği ancak Bozova - Adıyaman yolunun ise bu tempo ile çalışmaların sürmesi durumundan bitmesinin yıllar alacağını gözlemledim” ifadelerini kullandı.

Ayhan, verdiği soru önergesinde, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

1- Şanlıurfa - Adıyaman bölünmüş yol projesi için kaç ihale yapılmıştır? Sözleşmede başlangıç ve bitiş tarihi nedir? Yüklenici firma sözleşmenin kıstaslarına riayet etmekte midir?

2- İhalede ön görülen bölünmüş yol projesi kaç km'dir? Bu projeye ayrılan kaç milyon TL'dir?

3- Şu ana kadar projenin geldiği aşama nedir?

4- Şanlıurfa - Bozova bölünmüş yol çalışması bittiği halde aynı anda ihale edilen Bozova-Adıyaman bölünmüş yol çalışmasının halen devam ediyor olmasının nedenleri nelerdir?

5- Bozova - Adıyaman yol çalışmasının gecikmesinde yüklenici firmanın sorumluluğu var mıdır? Varsa ne gibi yaptırımlar bakanlığınızca uygulanmıştır?Haber Merkezi

#

18 Eyl 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.