Ayhan, “Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kurulacak mı?”

-Haber Merkezi-                                     Şanlıurfa HDP Milletvekili İbrahim Ayhan'ın Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın

-Haber Merkezi-

Şanlıurfa HDP Milletvekili İbrahim Ayhan’ın Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın M. Mehdi EKER’e yönelttiği önerge şu şekilde;

“Şanlıurfa Ülkemizin gıda tarım ve hayvancılık potansiyeli açısından en önemli iller arasında yer almaktadır. İlimizin 12.205.434 dekarlık alanında tarımsal faaliyetler gerçekleşmektedir. Türkiye’de ki toplam tarım alanının % 4,9’una sahip olan ilimiz tarım alanı büyüklüğü bakımından Konya ve Ankara’dan sonra üçüncü sırada yer almaktadır. Şanlıurfa ilimizde tarım sektörü ilimizin ekonomik büyümesinde lokomotif vazifesini görmektedir.

Bu bağlamda;

1-Şanlıurfa ilimizde hâlihazırda kaç milyon dekar tarım alanı sulanabilmektedir?

2-GAP’ın sulama projelerinin tamamı tamamlandığında hedeflenen kaç milyon tarım alanı sulanabilecektir?

3-İlimizin ekonomik büyümesinde tarımsal faaliyetlerin oranı kaçtır?

4-İlimizde tarımsal faaliyetlerde kaç bin kişi geçimini sağlamaktadır?

5-Hükümetiniz döneminde ilimizde tarımsal faaliyetlerden ürün elde etme amaçlı faaliyet gösteren küçük çapta ve büyük ölçekli kaç işletme kurulmuştur?

6-İlimizde tarımsal üretim alanında faaliyet gösteren işletmelerin karşılaştığı sorunlar nelerdir? Bu sorunları gidermek maliyeti minimize ederek rekabeti sağlamaya dönük bakanlığınızın ne gibi çalışmaları vardır?

7-İlimizde tarımsal faaliyetlerin istihdama dönüşmesi, bölge ve ülke ekonomisinin kalkınmasına katkı sunacak sanayi tesislerinin kurulmasına olanak tanıyacak bir “Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin”kurulması bakanlığınızın gündeminde midir?”

#

06 Oca 2015 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.