Ayhan, “Boğulmaların önüne geçilmeli”

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan hava sıcaklıklarının artmasıyla Şanlıurfa'da çocukların serinlemek amaçlı kanlara girdiğini ve serinlemek

                                    

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ın, Orman ve Su İşleri Bakanı

Sayın

Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na yönelttiği önerge şöyle:

“  İlimiz Şanlıurfa Türkiye’nin en sıcak illerin başında gelmektedir. Özellikle yaz ayları ilimizde yaşayan halkımız için aynı zamanda yaşamı zorlayan, adeta çileye dönüşen bir dönemin adıdır. Halk, özellikle de gençlerimiz ve çocuklar sıcaklardan korunmak ve bir nebze de olsa serinlemek için kanal, havuz, baraj gölü vb. yerlerde yüzmeyi tercih ederken yaşlılarda ekseriyetle gölgelik yerleri tercih etmektedir.

Bu bağlamda;

1. İlimizde faaliyette bulunan kaç yüzme havuzu mevcuttur? Bu yüzme havuzların kaçı resmi kaçı şahsi işletmedir? Günde ortalama kaç kişi bu havuzlardan yararlanmaktadır?

2. İlimizde faaliyette olan yüzme havuzların kaçı ücretli, kaçı ücretsiz olarak halkın hizmetine sunulmaktadır?

3. Mevcut yüzme havuzlarının kapasitesi halkın ihtiyaçlarının yüzde kaçını karşılayabilmektedir? İhtiyaçlarının tamamının karşılanması için kaç yüzme havuzuna daha ihtiyaç bulunmaktadır?

4. İlimizde Haziran – Ağustos döneminde kaç boğulma vakası görülmüştür? Bu boğulma vakalarının kaçı yüzme havuzlarında, kaçı göl ve kanallarda olmuştur?

5. İlimizde faaliyette olan yüzme havuzlarında cankurtaranlar görev almakta mıdır? İlgili kurumların rutin denetimleri yapılmakta mıdır?

6. Boğulma vakalarındaki artışta ilimizdeki yüzme havuzlarının yetersizliğinin etkisi var mıdır?

7. Boğulma vakalarının önüne geçmek için ivedilikle yapılması gerekenler nelerdir? Buna ilişkin yerel kurumlara herhangi bir talimatınız olacak mıdır?”

#

14 Ağu 2015 - 15:53 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.