Avrupa’dan “En İyi Şehir En İyi Başkan” Ödülü

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Avrupa'dan şehir yönetiminde mükemmellik alanında 'En iyi şehir ve en iyi belediye başkanı.”ödülünü

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Avrupa’dan şehir yönetiminde mükemmellik alanında “En iyi şehir ve en iyi belediye başkanı.”ödülünü dün İsviçre’nin Montrö şehrinde düzenlenen törende aldı. Ödül töreni öncesi katılımcılara Şanlıurfa’yı anlatan ve tanıtan sunumunu gerçekleştiren Fakıbaba, Şanlıurfa’nın 12 bin yıllık tarihi geçmişini Harran, Göbeklitepe, Balıklıgöl, Hz. İbrahim doğduğu şehir, Peygamberler şehri, Hz.İsa’nın kutsadığı şehir, Nevali Çori, Hanel Bağrur,Şuayip Şehri,Amazon Kraliçelerinin mozaikleri,Halfeti’deki Rum kale gibi tarihi ve turistik yerlere yer vererek sunumunu tamamlandı.Sunumun ardından katılımcılar Şanlıurfa’ya hayran kaldıklarını Fakıbaba’ya ilettiler.Sunumun ardından ödül törenine geçildi.Fakıbaba ödülünü, Socrates Ödül Komitesi Eş Başkanı John Netting'den aldı. Fakıbaba, Socrates Ödül Komitesi Eş Başkanı John Netting’e, Şanlıurfa’ya özgü bir Mırra Takımı(Acı Kahve) hediye etti.

Socrates Ödül Komitesi Eş Başkanı John Netting, şehrin tanırlığı, şehrin etkin yönetilmesi, istikrarlı büyümesi ve cazip bir turizm şehri olması kriterlerini de göz önünde bulunduran İngiltere Merkezli Avrupa İş Asamblesi kuruluşunun (EUROPE BUSINESS ASSEMBLY) Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya “En iyi şehir en iyi başkan” ödülünü layık gördüğünü söyledi.

Fakıbaba’ya Tweter Üzerinden Tebrik Yağdı

Fakıbaba’nın ödülü almasını tweter üzerinden paylaşmasının ardından sosyal medyada tebrik mesajları yağdı. Kendisini tebrik eden hemşerilerini yine tweter üzerinden selamlayan Fakıbaba, “Urfamız için hayırlı olsun. Tweter üzerinden iyi dileklerini ve tebriklerini paylaşan tüm hemşerilerime ve dostlara teşekkür ediyorum, Buradan memlekete selamlarımı iletiyorum.”dedi

Avrupa’dan “En iyi şehir en iyi başkan” ödülünü bütün Şanlıurfalılar adına aldığını belirten Fakıbaba bu ödülün bütün Şanlıurfalıların olduğunu aktardı.Daha güzel bir Şanlıurfa’nın ortaya çıkmasında emeği geçen başkan yardımcılarını, müdürlerini ve bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Fakıbaba, Şanlıurfa’nın her şeyin en iyisine layık olduğunu vurguladı.

CUMHURBAŞKANI GÜL DE BU KURULUŞTAN ÖDÜL ALMIŞ

İngiltere Merkezli bir kuruluş olan Avrupa İş Asamblesi (EUROPE BUSINESS ASSEMBLY) tarafından her yıl düzenlenen şehir yönetiminde mükemmellik alanında “En iyi şehir ve en iyi belediye başkanı” ödülünü Türkiye’de geçmiş yıllarda yalnızca Konya Büyükşehir Belediye Başkanı almıştı. Bu ödülü Türkiye’de alan ikinci il ise Şanlıurfa oldu.

Fakıbaba’ya ödül veren Avrupa İş Asamblesi (EUROPE BUSINESS ASSEMBLY) Kuruluşu, daha önceki yıllarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de Dış İşleri Bakanlığı görevindeyken en iyi liderlik ödülü vermişti.

#

02 Tem 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.