AVM’ler, küçük esnafı mağdur ediyor

Türkiye genelinde AVM'ler yapılırken AVM sayısının artmasına bağlı olarak küçük esnaflar can çekişiyor. Mağazalar zinciri ve AVM'lerin

Türkiye genelinde AVM’ler yapılırken, AVM sayısının artmasına bağlı olarak küçük esnaflar can çekişiyor. Mağazalar zinciri ve AVM’lerin mahalle aralarından çıkartılması gerektiğini söyleyen esnaflar, AVM nedeniyle iş yapamadıklarını söyledi. Küçük esnafların desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan küçük esnaf Mustafa Buğurca, mağaza zincirleri ve AVM’lerin küçük esnafların işini aksattığını dile getirerek, “öncelikle mahalle esnafının desteklenmesi gerekiyor. Bu nedenle büyük AVM veya mağaza zincirlerinin mahalle aralarından çıkartılması gerekiyor. Bugün baktığımız zaman tüm Türkiye’de olduğu gibi, Şanlıurfa’da da küçük esnaflar can çekişiyor. Bu mağazalarda birçok imkan olduğu için vatandaşlar direk oraya gidiyor. Böyle olunca küçük esnaf iş yapamıyor. Yetkililerin bu soruna duyarlı davranmasını ve büyük AVM’lleri mahalle aralarından çıkarmasını bekliyoruz” dedi.

Küçük esnafların özellikle yaz aylarında işinin tamamen aksadığını belirten Buğurca, mevsimlik tarım işçilerinin kentten ayrılmasıyla birlikte iş yapamadıklarını söyledi. Geriye kalan kişilerin de büyük mağazalardan alışveriş yaptığını dile getiren Buğurca, “zaten yaz aylarında fazla kimse kalmıyor, kalan kişiler de büyük mağazalardan alışveriş yapıyor. Böyle olunca küçük esnafların işi tamamen zora giriyor. Çoğu zaman ödemelerimizi yapamıyoruz. Bizlerden alışveriş yapanlar da borç alıyor. Bu durum da zaten ayrı bir sıkıntıya yol açıyor” şeklinde konuştu. Mehmet Gülebak

#

14 Ağu 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.