Askerlerin Yemin Töreninde Duygusal Anlar Yaşandı

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığında 369. kısa dönem askerlerin yemin töreninde duygusal anlar yaşandı.

AdıyamanİlJandarmaKomutanlığı bünyesinde acemi eğitimlerini tamamlayan 369. kısa dönemaskerleri ailelerinin katılımı ile yemin etti. Yemin töreninde duygusal anlar yaşandı. Tören sonunda askerlerin ailelerine kavuşmasında sevinç gözyaşları hakim oldu.

Eşi, çocuğu, nişanlısı, annesi veya babasına sarılan erler yakınları ile birlikte sarılarak duygulandı.
Kısa dönem askerlere Jandarma Yüzbaşı Gökhan Türköz tarafından and içirildi. Askerler silah ve bayrak üzerine yemin etti. Daha sonra jandarma er Tamer Şapçı 'Bayrak' isimli şiir okurken, jandarma er Sıtkı Akay, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Eğitim, atış ve spor dereceye giren erlere protokol üyeleri tarafından ödül verildi.
Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, "Yaklaşık 4 hafta önce törenlerle, dualarla, Peygamber ocağına uğurlanan askerlerimiz temel eğitimlerini başarıyla Ettikleri kutsal yeminle vatan savunmasında görev almaya ve verilebilecek her türlü görevi yerine getirmeye hazır hale gelmişlerdir. Bütün dünya ve ülkemiz çok kritik bir dönemden geçmektedir. Vatanımız FETÖ, PKK, DAEŞ gibi hain terör örgütlerinin tehdidi altındadır. Komşularımız olan Suriye ve Irak da küresel bir savaş devam etmektedir. Böyle bir dönemde bu kutsal üniformayı giyerek jandarmaya vereceğiniz katkı önemlidir" dedi.
Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, "Ettiğiniz bu yemin ile bu üniformanın şerefini, haysiyetini, izzetini ve gururunu ömür boyu üzerinizde taşıyacaksınız. İçtiğiniz bu and vatan ve millet sevgisinin, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün, mutlak itaatin simgesi ve kahraman Türk ordusuna mensup olduğunuzun kabul belgesidir. Sizler ettiğiniz bu yeminle bu kutsal vatanın bileği bükülmez bekçileri olacaksınız. Vatanı olmayanın hiçbir şeyi olmadığını, hiçbir şeyinin olamayacağını günümüzde, etrafımızda ülkelerde yaşanan, cereyan eden olaylardan görüyor, anlıyor ve hissediyoruz" dedi.
Konuşmalar sonrasında yemin eden askerler resmi geçiş törenine katıldı. Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra aileler yemin törenine katıldı.

13 Oca 2018 - 10:15 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.