Arpa ve Buğday Hasadı Başladı

Şanlıurfa'nın Akçakale ve Harran ilçelerinde arpa ve buğday hasadı başladı. İlk hasat edilen buğday 1 lira 50 kuruştan işlem görürken Arpa

Çiftçilerce bu yılki arpa ve buğday hasadının verimli geçtiği ifade edildi. Yağışların ilk bahar ayında bol geçtiği mevsim sonrasında ürünlerde nasıl bir rekolte değişimi olacağı merak edilirken, rakamlar ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye'nin en büyük tahıl üretim merkezlerinden olan Şanlıurfa'nın Harran Ovasında arpa hasadına başlandı. Şanlıurfa'da bu yıl özellikle İlkbahar mevsimlerinde epey yağışlı geçmesi bölgede hububat rekoltesini yüksel olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz gün Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan’da katıldığı “10 Adet Kırsal Kalkınma Projesi Toplu Açılış ve 250 bin Düve Projesi İlk Teslim Töreni”nde buğday taban fiyatını açıkladı. Buna göre buğday taban fiyatı ton başına 1050 TL oldu. Bu sayede geçen yıla göre yüzde 12 artış yaşandı. Ayrıca buğdayın kalitesine göre yüzde 6’ya kadar ilave pirim verilecek.

Makarnalık Buğday 1.100,

Düşük Vasıflı Makarnalık Buğday 920,

Anadolu Beyaz Ve Kırmızı Sert Buğday 1.050,

Diğer Beyaz Ve Kırmızı Buğday 1.000

Düşük Vasıflı Ekmeklik Buğday 870

Arpa 825

Çavdar-Yulaf-Tritikale 800

31 May 2018 - 09:54 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.