Aracınızın yaz bakımını yaptırmadan yola çıkmayın!

Şanlıurfa'da hava sıcaklıkların artmasıyla vatandaşlar araçlarının bakımına için Evren sanayi sitesinin yolunu tuttu.

Havaların ısınmaya başlamasıyla yakıt tasarrufunun sağlanması ve yaz aylarında yüksek maliyetli arızalarla karşılaşılmaması için araçların sıcaklara hazırlanması önerildi.

Evren sanayi sitesinde Oto Tamirci Salih Çiftçi, yaptığı açıklamada, Yaz bakımında araçların toz, hava, polen filtrelerinin değişmesi gerektiğine değinen Çiftçi, "Bu filtreler, aracın hava almasını sağlayan radyatörleri kapladığı için yakıtı fazlalaştırır. Araç sağlıklı bir şekilde hava alamazsa motor zorlanır ve yakıt sarfiyatı artar. Ayrıca araçta başka problemler de çıkabilir." dedi.

Yaz bakımı maliyetli bir şey değil. Ayrıca bakımlı araçla yolda kalma riskiniz azalır. Yaz bakımı yapılmayan araçlar daha sonra çok daha fazla maliyetli sorunlar çıkarabilir. Çünkü araçlar artık çok donanımlı. Ufak bir arızanın bile maliyeti çok yüksek olabiliyor. Onun için araçlara kış ve yaz öncesi bakım yaptırmak çok önemli. Bakım masrafı çok değil ama kontrol edilen bölgelerde hasar çıkarsa elbette araç sahiplerine bir maliyet çıkacaktır. Siz aracınızı hoş kullandıysanız aracınız da size mali anlamda iyi davranır. Ama eğer siz aracınıza sert davranıyorsanız aracınız da size aynı sertlikle cevap verecektir ve masraf çıkaracaktır. Yaz bakımı yaptırmazsanız iki gün sonra bir seyahate çıktığınız zaman aracınızda beklenmedik bir arıza yaşanabilir. Bunun önlemini bugünden almak lazım."diye konuştu.

29 May 2018 - 12:01 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.