Anne Karnındaki Bebeğin Beyninde Kurşun

Suriye'de beş hafta boyunca gönüllü olarak çalışmış bir doktorun anlattıklarına göre Esed ordusunun keskin nişancıları 'sigarasına iddiaya

Suriye'de beş hafta boyunca gönüllü olarak çalışmış bir doktorun anlattıklarına göre Esed ordusunun keskin nişancıları, 'sigarasına iddiaya girip' hamile kadınların karnındaki bebeği kim vuracak yarışması yapıyor.

İddia, İngiliz The Times gazetesinin bugünkü manşetinde yer alıyor. Suriye'deki bir hastanede beş hafta boyunca gönüllü olarak çalışan Doktor David Nott, meslektaşlarıyla birlikte Suriye'de kadınların ve çocukların günlük yiyecek alışverişi için oradan oraya koştururken aslında keskin nişancılara av olduklarını fark ettiklerini şöyle anlattı:

Bir Gün Göğüs Bir Gün Boyun Hedef Seçiliyor

"Bir gün kasıklarından, ertesi gün sol güğüsten, sonraki gün de boyunlarından vuruluyorlar. Sabah saatlerinde gelen yaralılardan, günün geri kalanını tahmin etmek mümkün. Sanki bir oyun gibi... Keskin nişancıların yeterli sayıda hedef vurduklarında sigarayla ödüllendirildiklerini duyduk."

Doktor Nott, bu keskin nişancıların Çin ve Azerbaycan'dan gelen paralı askerler olduklarına dair dedikoduların kulağına geldiğini de söylüyor ancak gazete, bu iddianın doğrulanamadığını belirtiyor.

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN BEYNİNDE KURŞUN

Nott, son 20 yılını Bosna, Libya, Çad, Sudan ve Kongo gibi savaş bölgelerinde acil servis cerrahı olarak geçirdiğini ancak sivillerin, özellikle de hamile kadınların hedef alındığını Suriye'den başka hiçbir yerde görmediğini anlattı. Bir seferinde anne karnındaki bebeğin beyninde kurşun tespit ettiklerini bile söyleyen Doktor Nott'un gazetede yer alan ifadeleri şöyle devam ediyor:

"Hamile kadınların hepsi rahimlerinden vurulmuş halde geliyor. Onların amaçladıkları şey de bu olmalı zaten. Bunun ne kadar korkunç olduğunu anlatamıyorum. Genellikle bu tür durumlarda siviller çapraz ateşe yakalandıkları için vurulurlar ancak burada kasıtlı olarak vuruluyorlar. Hayatımda ilk kez böyle bir şey görüyorum."

"DOKTORLAR DEPRESYONDA"

Suriye'de tedavi ettiği kişilerin yüzde 90'ının sivil olduğunu söyleyen Doktor Nott, çok az sayıda savaşçıyı tedavi ettiğini anlattı. Kendisiyle birlikte görev yapan Suriyeli doktorların, ailelerine zarar gelmesinden korkarak takma isimler kullandıklarını söyleyen Nott, iki kardeşi tutuklanmış bir anestezi uzmanıyla tanıştığını, diğerlerinin ailelerinin de tehditler aldığını dile getirdi.

Nott'un ifadelerindeki bir diğer çarpıcı nokta da sağlık personelinin içinde bulunduğu psikolojik sıkıntıları ortaya koyuyor. Nott, "Bir seferinde tecrübeli bir doktorla oturuyorduk. Başını zorla kaldırabiliyordu. Depresyonda olduğunu o da biliyordu ancak halkını arkasında bırakıp gidemiyordu. Çok üzücü bir durum" diye konuştu.

Kaynak: hurriyet.com.tr

#

19 Eki 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.