'Amazon Kraliçeleri' Avrupa'ya Satılıyor

Aile Destek Merkezi'nde kurs gören Türk ve Suriyeli kadınların keçeden ürettiği savaşçı 'Amazon kraliçeleri'nin figürlerinin yer aldığı

misafir
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'nınHarranİlçesi'nde, Aile Destek Merkezi'nde kurs gören Türk ve Suriyeli kadınların keçeden ürettiği savaşçı 'Amazon kraliçeleri'nin figürlerinin yer aldığı hediyelik kilimler ile seramikten yapılan biblolar,Avrupaülkelerine satılıyor.

Harran Kaymakamlığı bünyesindeki Aile Destek Merkezi'nde kurs gören Türk ve Suriyeli kadınlar,ŞanlıurfaArkeolojive Mozaik Müzesi'nde bulunan savaşçı 'Amazon kraliçeleri'ni, keçeden kilimlere işliyor. İlçedeki dezavantajlı 90 kadın kursiyerin ürettiği hediyelik kilimler, 'Amazon kraliçeleri' ismiyle 50-300 lira arasında değişen fiyatlarlaTürkiye'deki birçok kentin yanı sıra,Avrupa'nın birçok ülkesine de satılıyor. Kadın kursiyerler, keçenin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş motifler ile seramikten tarihiHarranKümbetevlerinin bibloları gibi hediyelik eşyalar da üretip satarak aile geçimlerine katkı sağlıyor.

"HARRAN'DANAVRUPA'YA KEÇE GİDİYOR"

Türk ve Suriyeli kadınların ürettiği keçe ve seramiklerin başta yurt içi olmak üzereAvrupaülkelerinde satışa sunulduğunu ifade edenHarranKaymakamı Temel Ayca, şöyle dedi:

"Yaklaşık 30 bin civarında Suriyeli misafirimiz bulunmaktadır. Bunların topluma entegre edilmesi için bir çalışma başlattık. Burada Harranlı ve Suriyeli kadınlar beraber çalışıyorlar. Biz bunlara sadece meslek öğretmek değil, onlara sosyalleşmeyi de öğretmeye çalışıyoruz. Burada kadınlarımız ürettiği ürünlerimiz de pazarlanmaya başladı. Keçe ürünlerimizden büyük bir miktarınıİngiltere,Londra'ya gönderdik. Buradaki el emeği ürünler, kadın savaşçıları tasvir eden mozaiklerden esinlenerek 'Amazon kraliçeleri' ismiyle markalaştı.Harran'ın turizm potansiyeli oldukça yüksek, bu anlamda turistlere sunulacak hediyelik eşyanın bulunmaması nedeniyle bizler bu tür çalışmaları başlattık."

Kursiyerlerden Cemile Yardımcı ise merkezde hem sanat öğrenip, hem de para kazandıklarını ifade ederek, şunları anlattı:

"BuradaHarran'a özgükümbetevlerini, üniversiteyi ve kaleyi seramikle yapıyoruz. Burada zamanımız oldukça iyi geçiyor. Bizler buradaHarran'ın 'Amazon kraliçeleri' olarak anılmaya başladık. Bu isimin bizlere yakıştırılmasından oldukça memnunuz. Burada Suriyeli kadın arkadaşlarımızda bulunmaktadır. Burada hem sohbet ediyoruz, hem de sanat öğreniyoruz."

26 Mar 2017 - 10:44 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.