“Amacımız ticaret değil ARGE yapmaktır”

Murat ÇİFTÇİ Düzenlenen basın toplantısına Rektör Yardımcıları ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Harran Üniversitesi Rektörü Prof Dr İ.Halil

Murat ÇİFTÇİ

Düzenlenen basın toplantısına Rektör Yardımcıları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof Dr İ.Halil Mutlu burada gazetecilere yaptığı açıklamalarda, 2014 yılı içerisinde Harran Üniversitesinde yapmış oldukları çalışmaları anlattı.

Rektör Mutlu, “Öncelikle basın mensuplarına teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bu basın toplantısını burada yapmamızın amacı 8 yılın içerisinde yılın son basın toplantısı çalışmalarımızı sunacağız. Çünkü Harran Üniversitesi ilk temel taşı ziraat fakültesiyle açıldı. Yani Dicle Üniversitesine bağlı üniversitemizin ilk fakültesi Ziraat fakültesiydi. 23 yılımızı dolduruyoruz, 1994’te bu kampüsün temelleri atıldı. Sadece veteriner fakültesi hariç diğer bütün bölümler bulunmaktadır. Her kesimin övgüyle bahsettiği bir kampusumuz bulunmaktadır, bu demek değildir ki her şey bitmiştir. Halen eksikliklerimiz muhakkak var. Tarihin ve Medeniyetin başladığı yerden yükselen ilim ve kültür üniversitesi diyoruz. Çünkü bizim geçmişe dayanan, geçmişle iç içe olmuş birçok bilim adamını yetiştirmiş bir üniversitemiz var”

Diş Fakültesi geliyor

GAP Projesiyle birlikte başta Ziraat, Veteriner, Tıp olmak üzere yeni atılımlar yaptığını belirten Rektör İ.Halil Mutlu, “Şehir merkezinde bizim beş tane yerleşkemiz bulunmaktadır.2007 yılında bu kampüsü devr aldığımızda sadece bir fakülte binasıyla bir sosyal tesisimiz bulunmaktaydı. Burada şuan Tıp Fakültesinin poliklinik hizmetini vermekteyiz. Görevi devr aldığımda 7 tane fakültemiz vardı, bugün 10 fakültemiz var ve buna 2 fakülte daha geliyor. Bir yüksekokulumuz vardı, bugün beş tane yüksekokulumuz bulunmaktadır. Meslek Yüksekokulu olmayan iki tane ilçemiz var yer ve yurt verildiği taktirde bizde oralarda meslek yüksekokulu açabiliriz. Şanlıurfa için önemli olan konservatuarın açılmasıydı bunu da burada açmış bulunmaktayız. Bilimsel anlamda müzik yapılacak”

Göreve devr aldığımda üniversitemizde kaldırım dahi yoktu

“GAP’ın başkentiyiz tarım ve tarım ürünlerini en şekilde bu üniversite tarafından yapılması gereklidir. İlk teknoparkı bitirdik, amacımız ARGE yapabilmektir. Bu ARGE’nin ürünlerini de Şanlıurfa halkı başta olmak üzere tüm Türkiye ile paylaşmaktır. Görevi devr aldığımızda bu üniversitenin kaldırımları dahi yoktu. Sadece üç fakülte olduğu için ana arterlerde çalışmalar yapılmıştı. Kaldırımları yaptığımız gibi bisiklet yolları da yaptık. Üniversitemsimizde yeni bir çarşı yapıyoruz.30’a yakın dükkanları olan bir çarşı yapıyoruz inşaatların yarısı yapıldı. İnşaat çalışmaları devam ediyor. Binalar yaptık ama içini de ARGE yapabilmek için cihazlar aldık”

Amacımız ticaret yapmak değil

2015 yılında yapılacak olan projeleri de anlatan Rektör Prof Dr İ. Halil Mutlu "Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Kendi arıtma tesislerimizi kurduk. Zeytin yağı tesisini kurduk, ticaret değil amacımız ARGE yapabilmektir. Biz zeytin yağımızı kendimiz üretiyoruz. Öğrenci sayımız 7 bin idi, şimdi 22 bin oldu bu sayımız, Türkiye'de kapalı klima sistemli ilk stadyumu yaptık.2007 yılında Lojman sayımız 186 iken 2014 yılında 251 oldu.2007 yılında 15 bin ağaç dikilirken 2014 yılında 95 bin ağaç dikimi yapılmıştır”

#

21 Oca 2015 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.