“Amacımız geçmişten geleceğe kültür köprüsü olmak”

Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Yaşatma ve Dayanışma Derneği (ŞUKVAD) ve Sultan bey kültür evi otantik yapısı mimarisi ile sünnet düğün

Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Yaşatma ve Dayanışma Derneği (ŞUKVAD) ve Sultan bey kültür evi otantik yapısı, mimarisi ile sünnet, düğün, nişan ve toplantılarda vaaz geçilmesi arasında yer alıyor.

Şanlıurfa 12 Eylül Caddesi üzerinden bulunan Dernek yerli ve yabancı vatandaşları “Amacımız geçmişten geleceğe kültür köprüsü olmak” sloganıyla ağırlıyor,

Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Yaşatma ve Dayanışma Derneği (ŞUKVAD) Başkanı Osman Karakaş” Dernek başkanlığımla beraber aynı zamanda Türkiye çiğ köfte ikincisiyim, biz ŞUKVAD derneğini kururken üyelerimizle beraber ilk hedefimiz yeni nesillere köprü olmak Urfa kültüründe bulunan kına gecesini, sıra gecemiz, asbab gecemiz, nişanımız, düğünümüz ve saç yemeklerimiz ve hac’dan gelen insan nasıl karşılanır artı taziye’dir Taziye Güneydoğu’da bir yakınımız öldüğü zaman dostlarımız, komşularımız ve yakınlarımız gelirler bizimle beraber 3-4 gün otururlar bu oturdukları 3-4 gün kendilerinin yakınıymış acılarıymış gibi bizlerle açılarını paylaşırlar taziye bittiğinde sabır dileniş herkes hayatına kaldığı yeren devam ettirir.

İçkisiz bir eğlencenin nasıl olduğunu insanlar geldiği zaman sıcak yüzle karşılanıp sıcak yüzle uğurlamanın, buradan giden insanların tekrardan grup halinde Urfa’ya dönmeleri sağlamaya çalışıyoruz.

Urfa’da ilk işimiz gençlere köprü olmak küçüğün büyüğe saygısı Urfa’da bulunan yöresel yenmekler, tarihi mekanlarımız, hanlarımız, hamamlarımız, konuk evlerimiz, sokaklarımız ve yöresel kültürümüz Urfa kültürümüze köprü olmaya niyetliyiz biz üyelerimizle beraber Sultan bey kültür evi olarak kapımız Şanlıurfalılara açıktır dedi”

#

06 Eyl 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.