Akıncı Üssü'nde "darbe hazırlığı" günler önce başlamış

FETÖ'nün darbe girişimi öncesi Akıncı 4. Ana Jet Üssü'nde yaşananlara şahitlik eden ve şüpheli olarak ifadeleri alınan pilotların anlatımları

FETÖ

'nündarbe girişimiöncesiAkıncı 4. Ana Jet Üssü'nde yaşananlara şahitlik eden ve Konya'daki soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadeleri alınanpilotlarınanlatımları, darbecilerin günler öncesinde darbe girişimine hazırlık yaptığını ortaya koydu.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan pilotlar, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde şüpheli olarak alınan ifadelerinde, darbe girişiminden günler önce Akıncı 4. Ana Jet Üssü'nde yapılan hazırlıklara ve o gün yaşananlara yer verdi.

Şüpheli pilotlardan biri, ifadesinde, darbe girişimi öncesi belirli kişilerin iki veya daha fazla hava aracının bir lider komutasında gerçekleştirdiğini, askeri pilotların ortak savunma ve ateş gücünün konsantrasyonu amacıyla kullandığı disiplinli kol uçuşu olan 4'lü kol uçuş eğitimlerinin hızlandırıldığını belirtti.

Uçaklarda mühimmat günler öncesi yüklü bekletilmiş

Darbe girişimiyle bu kişilerin özellikle seçildiğinin anlaşıldığını belirten şüpheli, şu bilgileri verdi:

"Darbe girişiminde etkin rol alan pilotlardan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve önündeki kavşağı bombalayan Müslim Macit'in, Gölbaşı Havacılık Dairesine bomba atan Mehmet Çetin Kaplan'ın, kalkışmada üsten F-16 uçağıyla uçan Adem Kırcı'nın girişimden bir ay öncesinde 4'lü kol uçuş eğitimleri hızlandırıldı. Bu kişilerin 4'lü kol uçuşlarının hızlandırılması özellikle seçilerek ve bilerek yapılmıştır. Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı 141. Filoya, 'yerde mühimmatla bekler' görevi verilmişti. 5 Temmuz'da Ramazan Bayramıyla görevin sona ermesine rağmen uçaklara yüklenen mühimmat indirilmedi. Kalkışmada mühimmat yüklü bu uçakların kullanılacağının bayramda belli olduğunu düşünüyorum."

Personel "hava sıcak" bahanesiyle evine gönderilmiş

İhraç edilen şüpheli pilotlardan biri ise 15 Temmuz öncesinde üste görevlerine devam ettiklerini kaydetti.

Üs komutanından gelen emirle 15 Temmuz öğleden sonra uçuş olmayacağının söylendiğini dile getiren şüpheli, "O dönem üs komutanımız Tuğgeneral Hakan Evrim'di. O gün sabah 08.00'de mesaiye başladık. 10.00 gibi program dahilinde eğitim uçuşumu yaptım. Sonrasında 13.00 gibi bayrak töreni oldu. Üs Komutanı Hakan Evrim 15 Temmuz'da bayrak törenine katılarak konuşma yaptı. Havanın çok sıcak olduğunu ve öğleden sonra uçuş olmayacağını, mesainin bittiğini söyledi. Bunun üzerine tüm üs personeli, ben de dahil eve gittik." ifadelerini kullandı.

Üs komutanı da uçacağını söylemiş

Şüphelilerden başta bir pilot ise 15 Temmuz'da sabah Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında mesaiye başladığını belirterek, "Daha önce hiçbir şekilde uygulanmayan bir olay 15 Temmuz'da yaşandı. O gün hava sıcaklığının yüksek olduğu söylenerek uçuşlar iptal edildi. Bizi 13.00 sıralarında üsten gönderdiler. Pazartesinin uçuş programı da çıkmıştı. Üs komutanı Hakan Evrim kendisinin de uçacağını söyleyerek, uçuş ekletti." şeklinde ifade verdi.

08 Ara 2016 - 16:14 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.