Akçakale Sınır Kapısı Açılacak Mı?

Suriye'de yaşanan iç çatışmalardan kaçarak türkiye'ye sığınan mülteciler için ara ara açık tutulan Akçakale sınır kapısı geçtiğimiz

Suriye’de yaşanan iç çatışmalardan kaçarak türkiye’ye sığınan mülteciler için ara ara açık tutulan Akçakale sınır kapısı, geçtiğimiz günlerde 1 polis memurunun şehit edilmesiyle birlikte kapatıldı. Suriye’ye mal taşıyan kamyonlar sınırda uzun kuyruklar oluştururken, Rakka kentindeki çatışmalarda yaralanan muhaliflerin ve sivil halkın girişine de izin verilmiyor. Bunun ardından önceki gün Valilikte yapılan toplantıda, şehit edilen polis memurunun katillerinin verilmesiyle kapıların açılabileceği sinyalleri verildi. Vali Celalettin Güvenç başkanlığında yapılan toplantıya Suriye’ye mal taşıyan kamyon şoförleri, bölgedeki işadamları, ilçedeki vatandaşlar ve Suriyeli muhalif temsilciler katıldı. Vali Güvenç kapıdaki güvenlik güçlerine ateş açan şahsın kimliğinin belli olduğunu ve Suriye’deki bir aşiretin o katili koruduğuna dikkat çekerek “Katili bize teslim edin ve kapıdaki güvenliği sağlayın, biz kapıyı açalım” dediği öğrenildi. Suriyeli muhalifler ise Gümrük kapısındaki Gümrük memurlarının Suriyelilere çok sert davrandığını belirterek “Suriyeliler zaten oradan mallarını kurtarabildiğini getiriyor. 3 kilo çay için Gümrük memurları Suriyelilere yapmadıklarını bırakmıyorlar. Bir kilometre uzaklıkta köylerden traktör kasalarında tonlarca çay ve şeker geçiriliyor. Burada 3-5 kilonun peşine düşülüyor. Gümrük memurları kendilerini bu insanların yerine koysun. O gün bu sebepten dolayı bir Suriyeli sınırda dövülünce gerginlik o yüzden başlıyor” dedi. Öte yandan Gümrük Bakanlığı Akçakale sınır kapısının modern hale getirilmesi ve güvenliğin daha üst seviyeye çıkarılması için bir proje hazırladı. Özellikle araçların daha sıkı aranması için hazırlanan sistem önümüzdeki günlerde kurulacağı öğrenildi.

#

18 May 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.