Adana karpuzu tezgahlarda

Murat ÇİFTÇİ Türkiye'de karpuz üretiminin önemli bölümünün karşılandığı Çukurova yöresinde yetiştirilen karpuz kilogramı 800 kuruş ila

Murat ÇİFTÇİ

Türkiye'de karpuz üretiminin önemli bölümünün karşılandığı Çukurova yöresinde yetiştirilen karpuz, kilogramı 800 kuruş ila 1 lira arası fiyatlarla pazarlarda ve tezgahlarda satılmaya başlandı.

Sırrın yolu Telekom karşısında tezgah açıp adana karpuzu satan Faruk Yüksekyayla, Karpuz fiyatlarının yüksek olduğunu ve bir haftaya kadar kilogram fiyatında düşüş yaşanacağını söyledi.

Şanlıurfa’da havaların mevsim normallerinin dışında seyir ettiği için yerli karpuzun bir aya kadar tezgahlara gelebileceğini belirten Yüksekyayla, “Yerli karpuzlar bir aya kadar tezgahlardaki yerini alır, karpuz fiyatlarında o zaman ciddi derecede fiyat düşüşlüğü olur.Bir haftadan beridir Adana karpuzu piyasaya çıktı ve onları satıyoruz.Fiyatlar şuanda 800 kuruş ila 1 lira arasında değişiyor.Bir haftaya kadar bu fiyatlarda da düşüş meydana gelmesini bekliyoruz.Satışlarımız şuanda normaldir”

#

02 Haz 2015 - 05:57 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.