Acınacak durumdalar!

Dilenen çocukların yaşının küçük olması ise vatandaşların acımasına neden oluyor. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya sığınan

Dilenen çocukların yaşının küçük olması ise, vatandaşların acımasına neden oluyor.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeliler, kent merkezinde kendi imkanlarınca ev kiralayarak, yaşıyor. Maddi zorluklar yaşayan Suriyeli aileler, çocuklarını dilendirerek, geçimlerini sağlamaya çalışıyor. İş sıkıntısı yaşayan aileler, iş bulamadığı için çocuklarını dilendirmek zorunda kalıyor. Çadır kentlerde barınmayan Suriyeliler, kent merkezinde dilendiği için zaman zaman vatandaşların tepkisini çekiyor. Çocukların dilenmesi tepki çekerken, bazı vatandaşlar kent merkezinde kalan Suriyelilerin çadır kente gönderilmesini isterken, bazıları da Suriyelilerin kentte olması nedeniyle işsizliğin arttığından şikayetçi oldu.

Dilenmek zorunda olduklarını söyleyen Suriyeli çocuklar da dilenerek geçimlerini sağladığını, bu şekilde ailelerine batığını söyleyerek, başka çarelerinin olmadığını söyledi. Babasının çalışamaz durumda olduğunu söyleyen Suriyeli çocuklar, çadır kentteki bazı rahatsızlıklardan dolayı çalışamadığını dile getirerek, babalarına bakmak için dilendiklerini söyledi. Kent merkezinde dilencilere yönelik sürekli operasyonlar yapılmasına karşın sayıları azalmayan dilencilere tepkisini dile getiren İsmail Bulut adındaki esnaf, “şehrimizde son üç yıldır dilenci sayısı her geçen gün artıyor. Kendi memleketimizdeki dilenciler yetmezmiş gibi bir de Suriyeli dilenci eklendi üstüne, kentin her noktasında dilenci sayısı artıyor. Bunlar neden çadır kente gönderilmiyor, çadır kente gönderilseler, bu kalabalık belki biraz azalır. Sürekli dükkana girip para istiyorlar, bazılarına veriyoruz ama artık bıktık, bu durumların engellenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Suriyelilerin gelmesiyle birlikte kendi işlerinin sıkıntıya girdiğini belirten inşaat işçisi İzettin Demir ise, Suriyelilerin çalıştırılmasına tepki gösterdi. Suriyelilerin gelmesiyle birlikte çalışamadıklarını belirterek, “Suriyeliler gelmeden önce 50 liraya çalışıyordum, şimdi 40 liraya çalışıyorum. Gelip ucuza çalışıyorlar, böyle olunca bizim de emeğimizi sömürmüş oluyorlar. Bunların çadır kente ya da kendi ülkelerine gönderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca, bazı vatandaşlar da küçük yaştaki dilencilere acıdıklarını ve bu duruma üzüldüklerini dile getirerek, onların bir zulüm altında olduğunu kaydetti. (Ayşe Gülebak)

#

10 Mar 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.