AB'nin 24 ülke büyükelçisi Urfa'da

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger başkanlığında AB'nin 24 ülke büyükelçisinin yer aldığı heyet Balıklıgölü gezip

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger başkanlığındaki büyükelçi heyeti, Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından onurlarına bir otelde düzenlenen sıra gecesine katıldı. Programa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'de katıldı. Sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türküler eşliğinde yöresel yemek yiyip acılı çiğköfte ikram edilen heyet, ardından sıra gecesi ekibi ile birlikte halay çekti. büyükelçileri, Balıklıgöl'ü gezerek, balıklara yem attı. daha sonra Hz. İbrahim'in Mağarasını da ziyaret ederek şifalı sudan içtiler, Heyet Şanlıurfa Arkeoloji ve Haleplibahçe Mozaik müzelerinde incelemelerde bulundu.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, "Bizi bu kadar muhteşem bir yerde misafir ettiğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Hem modern bir kent göreceğiz, hem de binlerce yıllık geçmişe yolculuk yapabileceğimiz bir kent görebileceğiz. Bu akşam için bir kez daha size teşekkür ediyorum" dedi.

Şanlıurfa Valisi Erin ise, " Şanlıurfa, farklı kültürlerin, inançların ve düşüncelerin binlerce yıldır harmanlandığı nadir şehirlerden birisidir. Şanlıurfa son 5 yılda 550 bine yakın Suriyeli sığınmacıyı da bağrına basarak her türlü ihtiyacını karşılıyor. Şanlıurfa seve seve bu ev sahipliğini ve hoşgörü özelliğini sığınmacılar için de göstermeye devam ediyor " diye konuştu.

21 Kas 2017 - 09:11 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.