AA Fotoğraflarıyla "15 Temmuz" Sergisi Urfa'da Açıldı

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında çekilen'15

AA Fotoğraflarıyla "15 Temmuz" Sergisi Urfa'da Açıldı
sabri
Video için play'e tıklayın

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği 80 fotoğraflardan oluşan "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Şanlıurfa'daki Rabia Meydanında açıldı.

Akşam namazından sonra Rabia Meydanı'nda düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, şehitler için dua edildi ve sela okundu. Kent sakinlerinin ellerinde Türk bayraklarıyla ilgi gösterdiği etkinlik, Grup Genç tarafından seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve AA'nın iş birliği ile hazırlanan Sergi açılışına, Şanlıurfa Valisi Güngör Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ve, AK Parti il başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katılımıyla açıldı.

Belediye Başkan Nihat Çiftçi, "Bu kadar hunharca planlanmış olan bir darbe girişiminin cesaretle, metanetle, bir ruhla nasıl geri püskürtüldüğünü fotoğraflar bize çok net gösteriyor. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen olayın hafızalara bırakma adına, kazmak, unutturmamak adına önemli olduğunu düşünüyorum. Bu fotoğraf sergisinde emeği geçen hem Anadolu Ajansı'nı hem de onun çalışanlarını tebrik ediyorum, kutluyorum." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi ve AA'nın iş birliği ile hazırlanan serginin açılışı, Vali Abdullah Erin, , Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve diğer davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sergi açılışının ardından açıklamada bulunan Vali Abdullah Erin, "Anadolu Ajansı, yayınları, milletimizi bilgilendirmesi, bilgilerin doğru bir şekilde milletimize ulaştırılması konusunda verdiği olağanüstü gayrete teşekkür etmek gerekiyor. Onların hakkını teslim ediyor ve teşekkür ediyoruz." dedi.

80 fotoğrafın yer aldığı sergi, Haliliye Belediyesinin desteğiyle Arkeoloji Müzesi yanındaki alanda gezilebilecek.

# urfa, resim

14 Tem 2017 - 00:20 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.