9 Yıldır Sokaklarda Çiğ Köfte Yoğurarak Geçimini Sağlıyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan Cuma Serici dokuz yıldır sokakta yoğurduğu çiğ köfte ile geçimini sağlıyor.

Demirciler çarşısında yoğurduğu çiğ köftelerin ünü şehir dışına çıkan Cuma Serici, Diyarbakır, Şanlıurfa çevre il ve ilçelerden birçok kişi, ilçeye geldiğinde Cuma ustanın çiğ köftesini yemeden duramıyor. Cuma ustanın daimi müşterileri, her gün öğle saatlerinde yoğrulan çiğ köftenin hazırlanışını sabırsızlıkla beklerken, bir-iki saatte yoğrularak hazırlanan çiğ köfte kısa sürede tükeniyor. Yıllardır Cuma ustanın müşterisi olan vatandaşlar da çiğ köftenin lezzet ve kıvamından memnuniyetini dile getirdi.

Dokuz yıl önce işsizlik nedeniyle dost ve arkadaşların tavsiyesi üzerine bu işe başladığını belirten Cuma Serici, 9 yıldır sokaklarda yoğurduğu çiğ köfte ile ailesinin geçimini sağlıyor. Çiğ köfteyi ilçeye sevdirdiğini belirten Serici, "Zamanla, çiğ köftem demirciler çarşısının vazgeçilmezi oldu, daha önce Siverek'te pek fazla çiğköfte bilinmezdi, bu damak tadını halka en fazla ben tanıttım" dedi.

Son zamanlarda fabrikalar da yapılan çiğ köftelerin piyasaya girdiğine dikkat çeken Cuma Serici, "Geleneğimiz de çiğ köfte herkesin gözü önünde yoğrulması gerekiyor, içine konan malzemeleri herkes görmeli, ama maalesef son zamanlarda fabrikalarda üretilen çiğ köfteler çıktı, içinde ne gibi maddelerin olduğunu bilmiyoruz. Bazı sos ve değişik tatlandırıcılarla tat vermeye çalışıyorlar ama hiçbir zaman o çiğ köfteler, elle saatlerce yoğrulan çiğ köftenin yerini alamaz" diye konuştu

HABERLERCOM

22 Eyl 2017 - 18:33 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.