454 güvenlik korucu yemin etti

Şanlıurfa'da İçişleri Bakanlığının açtığı Güvenlik Korucusu kadrosunda kırsal alanda görev yapacak olan 454 Güvenlik Korucusu düzenlenen

454 güvenlik korucu yemin etti
Video için play'e tıklayın

454 Güvenlik korucu için İl Jandarma Komutanlığı'nda yemin töreni düzenlendi. Tören Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Güvenlik Korucuları ve Şehir Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Cumhuriyet Baş savcısı Uğurhan Kuş, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Ceylanpınar Belediye Başkanı Atilla Menderes, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz kurum amirleri ve güvenlik korucuları katıldı. Tören saygı duruş ve istiklal marşı ile başladı

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, “Koruculuk bir meslek değil bir davadır. Koruculuk haksızlık karşısında susma sanatıdır. Birilerinin dediği gibi koruculuk eğer bu gün HDP ve PKK Kürt halkını temsil olmuş oysaydı bu Kürt kökenli koruyucularımızın olmaması lazımdı. Biz Güvenlik Korucuları başta olmak üzere Türkler, Kürtler, Zazalar ve Araplar bizim birbirimizden ayrımız gayrımız ve farkımız yoktur. Biz bin 750 şehit, 2 binin üzerinde gazi vermemiz pahasına dün olduğu gibi bu günde devletimizin yanındayız. Koruculuk sistemi PKK terör örgütünün sebebi değil varlığı sonucu ortaya çıkmıştır. Eğer dağlarımızda eşkıyalar dolaşmamış olsaydı, her gün vatandaşlarımızı, kundaktaki bebelerimizi, gençlerimizi ve yaşlılarımızı katletmemiş olsalardı bu gün koruculuk sistemine de ihtiyaç duyulmazdı” dedi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, “678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Şanlıurfa’da emekli olan 370 güvenlik korucusunun yerine İçişleri Bakanlığımızın oluru ile Şanlıurfa’ya 470 Güvenlik Korucusu kadrosu verilmesi üzerine Jandarmanın yaptığı çalışmayla 454 Güvenlik Korucusunun ataması gerçekleşmiştir. Doğu ve Güneydoğu’daki bazı illerimizde güvenlik güçlerimiz adım adım PKK’lı teröristleri takip etmektedirler. Yakın takip sonucu inlerine girilmiş olup örgütün şehir yapılanmaları da tamamen çökertilmiştir. Güvenlik Koruculuğu devlet ve millet birlikteliliğini sağlamak anlamında çok önemli bir projedir. PKK terörünün bir etnik kimlik meselesi olmadığını Türkiye Cumhuriyetinin devleti ve milletiyle bir bütün olarak bu hain teröre karşı bir irade koyduğunun göstergesi olduğunu belirtmek istiyorum. Dün olduğu gibi bu günde operasyonlar aralıksız devam edecek olup bir tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele sürdürülecektir. Bu mücadelede en büyük desteği tabi ki vatandaşlarımız vermektedir. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya kalkan ihanet şebekelerine karşı gerektiğinde bir araya gelebileceğimizi ve bütün dünyaya bunu ispat edebileceğimizi göstermiş bulunuyoruz.”şeklinde konuştu.

Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, ise Şanlıurfa genelinde 470 güvenlik korucusu alımı gerçekleştiğini belirterek 15 günlük eğitimlerinin ardından 454 güvenlik görevlisinin göreve başladıklarını söyledi.

Güvenlik Korucusu tören alanında bir ellerini Türk bayrağının üzerine koyarak diğer elleriyle arkadaşlarının omzundan tutarak yemin ettiler. Yemin töreninin ardından Jandarma bünyesinde bulunan Narkotik ve Bomba eğitimi alan köpekler tarafından gösteri düzenlendi. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği törende emekli olan güvenlik korucularına plaket verildi. Tören resme geçidin ardından sona erdi.

28 Mar 2017 - 10:38 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.