28 Şubat'ta Mağdur Yine Millet Olduğunu

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tensip kararıyla Çiller'in talimatla ifadesinin alınmasına karar vermişti. Çiller 26 Eylül 2013'te 4 sayfalık

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tensip kararıyla Çiller'in talimatla ifadesinin alınmasına karar vermişti. Çiller,26 Eylül2013'te 4 sayfalık ifadesini yazılı olarakİstanbul23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdi. Milliyetin'inhaberine göre, dava dosyasına giren ifadesinde Çiller, özetle şunları söyledi:

"MERAL AKŞENER'E İLET DEDİM"

"İçişleri BakanıMeral Akşener'den BÇG belgelerini, milletten saklanmaması gerektiği düşüncesiyle BaşbakanNecmettin Erbakan'a iletmesini istedim.Erbakan, belgeleri CumhurbaşkanıSüleyman Demirel'e götürmüş. Demirel'in belgeleri üst rütbeli subaylar ile paylaşması üzerine sivil toplum kuruluşları ve basında ailem ve benim aleyhimde karalama kampanyası başladı.

"MİLLİ İRADE HİÇE SAYILDI"

Erbakan'a28 Şubatkararlarının görüşülmeksizin Genelkurmay Başkanı ve komutanları emekliye sevk etmemiz gerektiğini söyledim.Erbakan, kararnameyi Demirel'in imzalamayacağını söyleyince 'o zaman erkenseçime gideriz' dedim.Erbakanbu teklifi 'Meclisten erkenseçimkararı çıkaramayız, çıkarsak bile biziseçime sokmazlar, partilerimiz hakkında kapatma davası açarlar ve toplumdaki gerilim artar' gerekçesiyle kabul etmedi.

"SÜREÇ ŞEKLİNDE YAPILDI"

28 Şubat darbesinin geçmişte, tankla, tüfekle yapılan darbelerden farkı, darbe yapılacağı korkusunun bilinçli bir biçimde egemen kılınarak, kesin değil süreç şeklinde yapılmış olmasıdır. Bu süreçte bir kısım sivil gruplar ve kuruluşlar, askeri cenah ile irtibatlı bir biçimde birlikte hareket etmiş ve hükümetin faaliyet alanı daraltılarak, hükümet programını uygulaması engellenmeye çalışılmış ve neticede milli iradeye rağmen hükümet çökertilmiştir.

"GERÇEK DIŞI BELGE ÜRETİLDİ"

BÇG, bir kısım sivil kesimler ile işbirliği içinde hükümeti düşürmeyi planlamış ve uygulamayı da beni ve aile bireylerimi, gerçek dışı belgeler üreterek, asılsızhaberler, çeşitli beyanlar ve her türlü yöntemlerle kamuoyu önünde yıpratmak suretiyleDYPparçalanarak millet iradesinin Meclis'e gönderdiği çoğunluğun, bir başka iradeye teslim edilerek, azınlığa dönüştürülmesine ve iktidarın düşürülmesi amacına ulaşılmıştır.

"VEKİL İKNA ODALARI KURULDU"

Bu işbirliği çerçevesinde otellerde milletvekili ikna odaları kurulmuş, milletvekilleri şantaj, korku, ikbal, menfaat vaatleriyleDYP'den koparılmış, güvenoyu alacak sayıya ulaşılmasına kadar beklenip, ne karşılığında olduğu belli olmayan transferler sonucu kurulan bu hükümetin gerçek milli iradeyi temsil ettiğini söylemek mümkün değildir.

"MİLLETİMİZ FAKİRLEŞTİRİLDİ"

Nitekim milli irade ipotek altına alınarak kurdurulan yeni hükümet, bizim yapmadığımız başta 8 yıllık zorunlu eğitimi uygulamaya koyduğu gibi çok sayıda yeni banka kurmuş, ileriki yıllarda bunlar batırılarak milletin sırtına trilyonluk yükler bindirilmiş ve maalesef milletimiz fakirleştirilmiştir. Sonuçta her darbe gibi mağdur yine milletimiz olmuştur. Gensoru ile düşürülen Cumhuriyet tarihinin ilk hükümeti de bu hükümet olmuştur. Başbakanı da ihalelerdeki yolsuzluklar sebebiyle Yüce Divan'da yargılanmıştır.

"BAŞBAKANLIKTAN VAZGEÇTİM"

BÇG belgelerini ilk kez biz ortaya çıkardık. BÇG'nin öncelikli hedefininDYPliderinin örtülü olarak yıpratılarak siyaseten bitirilmesi yolu ileDYP'nin çökertilmesi ve hükümetin düşürülmesi olduğu açıkça anlaşılmıştır.

Bu duruma son vermek,Türkiye'nin önünü açmak, askeri vesayetten kurtarmak ve demokrasinin yerleşmesi için başbakanlıktan dahi vazgeçtim. Demokrasi ve ülke menfaati için en radikal çözümleri, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarını azletmek dahil her türlü tedbiri almaya çalıştım ancak, daha o gün, 15 yıl sonrasını görmüş olmama ve bunu defaatle, ilgililer nezdinde seslendirmeme rağmen uygulama olanağımız engellenmiş oldu.

Sadece askeri vesayetin kaldırılması ile değil, iktidar olmak için her şeyi mübah gören siyasetçiler ve istediklerini almak için her türlü iftirayı atan demokrasi düşmanları ile de mücadele ettim. Esasen bugün iktidarda olanlar da, ancak devlet başının desteğini aldıktan sonra bu hesabı sorabilir hale gelmiştir."(haber.com)

#

25 Kas 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.