15 Temmuz Şehitleri Birinci Yılında Anıldı

Şanlıurfa'da 15 Temmuz darbe girişiminin 1. Yıl dönümü etkinlikleri Şehit mezarlarının ziyareti ile başladı.

15 Temmuz Şehitleri Birinci Yılında Anıldı
Video için play'e tıklayın

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 1. yıl dönümünde 11 – 16 Temmuz 2017 tarihleri arasında çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

Tüm Yurtta olduğu gibi Şanlıurfa'da da 15 Temmuz darbe girişimi etkinlikleri kutlamaları başladı. Şanlıurfa Valiliği koordinesinde başlayan kutlamalar ilk olarak Bediüzzman aile şehitliğinde başladı. Tören Vali Abdullah Erin, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Halil Özcan, Mehmet Akyürek, Büyükşehir belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti Şanlıurfa il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, MHP il Başkanı Mahmut Güneş , Jandarma Alay Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu, Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Hakan Keşküş ve protokol üyeleri katıldı.

Hain darbe girişimi sırasında şehit olan en genç isimler arasında yer alan Mustafa Direkli'nin kabri başında dualar eden şehir yöneticileri ve vatandaşlar ardından askeri şehitliği ziyaret etti. Burada okunan dualara hep birlikte eşlik eden yöneticiler ve vatandaşlar, ardından Karaköprü'deki Şehit Mustafa Direkli Camiisine geçerek mevlit programına katıldı. Müftülük tarafından düzenlenen mevlitte şehitlerin ruhuna dualar okunurken, mevlide çok sayıda vatandaş da katılım gösterdi.

15 Temmuz programıyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Bir yıl önce milletin istikrarına, istikbaline içerdeki hainler milletin iradesine ipotek etmeye çalıştılar, bu ihanet teşebbüsü Başta Cenubu Allah'ın ve Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve milletin duası yürüyüşüyle püskürtüldü. Burada 11-16 Temmuz arasında çeşitli etkinliklerle hep şehitlerimizin ruhuna hem günün anlamına uygun bir şekilde birlikte kutlayacağız. Bu topraklarda hür bir şekilde yaşamamızı sağlayan bu şehitlerimizi başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere diğer şehitlerimizi onları yad edip dua edeceğiz 15 Temmuz'da şehit verdiğimiz Mustafa Direkli ismini taşıyan bu camide onların ruhuna hediye etmek üzer mevlit şerif ve dua ettik "dedi.

11 Tem 2017 - 15:08 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.