“11 Nisan” Sönük Kutlandı

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Belediye Nikâh ve Konferans

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Belediye Nikâh ve Konferans Salonunda düzenlenen resmi törene Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in yanı sıra AK Parti Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, Garnizon Komutanı İhsan Başbozkurt, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İ.Halil Mutlu, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş amirleriyle çok sayıda davetli katıldı Av. Müslüm Akalın ve Cihat Kürkçüoğlu’nun arşivlerinden oluşan “Urfa Kurtuluşu Fotoğraf Sergisi”nin açılışı yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiir ve yazılar okudular.

Bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç,“Bu şehir sahip olduğu tarih ve üzerinde barındırdığı medeniyetler nedeniyle adeta bir açık hava müzesidir. Üç semavi dinin atası olarak kabul edilen Hz. İbrahim Peygamber’in doğduğu kent olma özelliğiyle de “Peygamberler Şehri” olarak da bütün dünyada bilinmektedir. Bütün bu özelliklerinden dolayı Urfa’mız, bugün olduğu gibi geçmişte de önemli bir dünya kenti idi. Gerek bölgemizin, gerekse ülkemizin sahip olduğu kaynaklar dünya ekonomisi ve siyaseti açısından her zaman önem arz ettiğinden, bu topraklara sahip olma isteği ve arzusu da her zaman var olacaktır. Binlerce yıllık tarihe sahip olan şehrimizin unutulmayacak, aradan asırlar geçse de hep hatırlanacak dönemleri vardır. İşte bu unutulmaz dönemlerden birisi de bu şehrin işgaline karşı olan şanlı direniştir. Tarih boyunca hür yaşamış ve hoşgörü anlayışıyla farklı kültürel kimliğini kendi zenginliği kabul etmiş Urfalılar, bu işgale karşı direnmişlerdir. Bundan tam 94 yıl önce milletimiz, her ne şart altında olursa olsun, bağımsızlık inancından taviz vermeden, sergilediği eşsiz mücadele ve gösterdiği kahramanlık ile istiklalini korumasını bilmiş ve bunu tüm dünyaya göstermiştir. İşgalcilere karşı milletçe hep beraber verilen bu mücadele, zafere giden yolda, milletimizin azim ve kararlılığını artırmıştır” diye konuştu

Güvenç, daha sonra şöyle konuştu: Urfa’mız bugün olduğu gibi geçmişte de önemli bir kültür merkeziydi. Gerek bölgemizin gerekse de ülkemizi sahip olduğu kaynaklar dünya ekonomisi ve siyaseti açısından da her zaman önem arz etmektedir. Bundan dolayı bu topraklara sahip olma, arzu ve isteği her zaman birçok millette var olmuştur. İşte bu nedenle 1. Dünya Savaşından sonra bölgemiz ilk önce İngilizler daha sonra ise Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Tarih boyunca hür yaşamış ve hoşgörü anlayışıyla farklı kültürel etkinliğini kendi zenginliği olarak kabul etmiş Urfalılar, bu işgale karşı şanlı bir direniş göstermişlerdir. Bundan tam 94 yıl önce milletimiz hangi şartlarda olursa olsun bağımsızlık inancından taviz vermeden, sergilediği eşsiz mücadele ve gösterdiği kahramanlıkla istiklalini korumayı bilmiş ve bunu tüm dünyaya göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Urfa’nın kurtuluşunda büyük emek veren dönemin belediye başkanına, aşiret reislerine, 12’lere, bütün şehitlerimize bir kere daha minnetlerimizi, şükranlarımızı iletiyor ve onlara rahmet diliyoruz. Allah bir daha Şanlıurfa’ya kurtuluş savaşı yaşatmasın, birlik ve beraberliğimizi asla bozmasın.”

Program çocuk korosu konseri ile devam ederken akşam dergah caminde şehitlere mevlit okunmasıyla son buldu.(Mustafa Bayar)

#

11 Nis 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.